Van NORA naar RANBA - adoptie van architectuurprincipes door De Nederlandsche Bank

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersdag 6 juni 2019
Ronde 1 (13.15-14.15 uur)
Alle rondes
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Onderdeel van de NORA Gebruikersdag 6 juni 2019,

Track 3 Enterprise architectuur in de NORA Familie.

* opening 13.00 uur
* paneldiscussie 16.15 uur
* netwerkborrel 17.00 uur

Locatie: ministerie van OCW, Rijnstraat 50 Den Haag.
Aanmelden: via pleio (tot vr 31 mei).

Bijeenkomst op donderdag 6 juni 2019, 13:45 - 14:45, locatie: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Adres: Rijnstraat 50, 2515 XP Den Haag.
Doel: Kennisdeling hoe abstracte architectuurprincipes door zowel directie als medewerkers van een organisatie omarmd kunnen worden.
Doelgroep: Iedereen die zich bezighoudt of gaat houden met enterprise architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen., of dat nu in je rolomschrijving terug te vinden is of niet.
Aanmelden: Via Pleio (het is niet nodig een Pleio-account aan te maken om je in te schrijven).De Nederlandsche Bank (DNB) heeft haar architectuurprincipes gebaseerd op de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur. Deze principes dragen ertoe bij dat de ontwikkeling van DNB’s digitale dienstverlening wordt gebaseerd op kaders en afspraken die breed binnen de overheid gebruikt worden. In deze sessie gaan Gert Eijkelboom (DNB) en Robert van Wessel (ICTU) in op de keuze voor de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur, het implementatietraject dat is doorlopen en het effectief gebruik van de architectuurprincipes bij DNB. Hoe krijg je zowel directie als medewerkers mee in het omarmen en toepassen van architectuurprincipes die in eerste instantie erg abstract lijken?

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen