Verhalen vertellen bij het kampvuur (slotsessie)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
logo NORA Gebruikersweek

Bijeenkomst op donderdag 3 juni 2021, 13:00 - 14:30 uur, locatie: MS teams.
Doel: Een concrete anecdote die je wilt gebruiken in je werk uitbouwen tot een krachtig verhaal dat bij je publiek blijft hangen
Doelgroep: Deelnemers aan de startsessie Verhalen vertellen bij het kampvuur
Contactpersoon: Wendy Pragt, nora@ictu.nl
Aanmelden: Zie Verhalen vertellen bij het kampvuur (startsessie).
Verslag & vervolg

De storytelling-workshop werd niet druk bezocht, maar was daarom niet minder waardevol voor de deelnemers. Door elkaar goed te bevragen en steeds aan de verhalenverteller terug te geven wat het verhaal met de luisteraar deed, hielpen we elkaar op weg naar een succesvol verhaal. Een metafoor kan voor ons goed herkenbaar zijn, maar sluit het ook aan bij de leefwereld van de doelgroep? Werden we direct het verhaal ingezogen, of duurde dat even? Waarom?

Tussen de sessies in zijn de verhalen herschreven. Wendy schreef bovendien voor elke deelnemer ook een verhaal op basis van de doelen en boodschap die in de eerste sessie waren bepaald. Dat bleek goed te helpen om het eigen verhaal helderder te krijgen en het vanuit een ander perspectief te bekijken.

Omdat de behoefte aan goede storytelling bij architecten wel aanwezig lijkt, beschouwen we deze sessie als pilot: later dit jaar of volgend jaar willen we opnieuw een workshop organiseren, waarbij we de datum en tijd met een datumprikker bepalen. Hopelijk kunnen zo meer architecten deelnemen.

De NORA community managers hebben tijdens de sessies bovendien ook zelf een verhaal geschreven om mensen op te roepen actief deel te nemen aan de communities (in twee versies), dat we ergens het komende jaar gaan inzetten. Wordt vervolgd kortom!