View Privacy

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


NB: Deze pagina maakt deel uit van de Historie van de NORA en kan verouderde informatie bevatten!'

Er is inmiddels een thema Privacy en de lijst met bestanden et cetera kan bekeken worden via Categorie:Privacy.Deze pagina is een View over het onderwerp Privacy. Views zijn pagina's waarop bestaande wiki-content verzameld worden die raken aan een specifiek onderwerp. Mist u een pagina in dit overzicht, voegt u deze dan niet handmatig toe maar neem contact op met NORA Beheer via nora@ictu.nl.
poster van Loesje (www.loesje.nl Postbus 1045 6801 BA Arnhem) met de tekst 'Privacy/ik heb niets te verbergen/ maar dat hoeven ze niet te weten

Het onderwerp Privacy is integraal onderdeel van veel architectuurafspraken. Het zit daarom dusdanig verweven met andere onderwerpen dat het niet altijd mogelijk is ze daarvan te scheiden. Toch kan het nuttig zijn om alles wat er over privacy is geschreven op een rijtje te hebben. Deze pagina probeert dat voor de NORA-wiki te doen.

Hulpbronnen en externe links[bewerken]

Binnen de publieke sector is al een hoop kennis en tools gedeeld over privacy: Surfnet heeft voor het Domein Onderwijs en wetenschap een vertaalslag van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor de onderwijssector. Een van de onderdelen hiervan is de Privacy Impact Assessment, die ook in andere Domeinen relevant kan zijn.


Internationaal is de European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) actief over het onderwerp Privacy:

website ENISA
Studie over de beschikbaarheid van betrouwbare online privacy tools voor het gewone publiek (PDF, 2,68 MB)
Privacy and Data Protection by Design – from policy to engineering (PDF, 1,48 MB)
Privacy by design in big data (PDF, 2,29 MB)


Alle pagina's en bestanden uit de categorie Privacy[bewerken]

... meer resultaten