WOZ gegevenswoordenboek

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


Standaard.png
Naam: WOZ gegevenswoordenboek
ID:
Type: Standaard"Catalogus Basisregistratie WOZ" en "Catalogus WOZ-gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd voor afnemers" bevatten beschrijving en definitie van de gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd in de WOZ-administratie. Onderdelen worden gebruikt in de XML schema's voor StUF-WOZ en het nieuwere Sectormodel WOZ.

'Op 1 maart 2012 heeft de Waarderingskamer versie 1.6 van de Catalogus Basisregistratie WOZ vastgesteld. Op basis van deze versie wordt momenteel onder meer gewerkt aan het realiseren van de Landelijke Voorziening WOZ.

Omdat de Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de waterschappen voor het gebruik van de WOZ-waarden meer gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd nodig hebben dan in de Basisregistratie WOZ worden opgenomen, ontvangen deze partijen in de toekomst enkele extra gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd via de Landelijke Voorziening WOZ. De gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd die deze partijen ontvangen zijn gedefinieerd in de Catalogus WOZ-gegevensWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat. Het betreft hier alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zoals gestructureerd als ongestructureerd voor afnemers, versie 1.6.'

Waar toepasbaar

  • Toepassingsgebied:
  • Werkingsgebied:

Domeinen / Thema's

Domein Bouwen wonen en leefomgeving

Meer informatie  • Beheerorganisatie: WaarderingskamerGerelateerd

Sectormodel WOZ

Realiseert

WOZ (Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken), Stelselcatalogus

Toepassing in voorzieningen en bouwstenen

Er is nog geen informatie over toepassing van deze standaard opgenomen in NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur.

Toelichting: Bouwstenen en gebruikte standaarden

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen