Bouwstenen internationaal: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(toch lijst)
(uitgelicht tekst en betere balans)
Regel 1: Regel 1:
[[Image:bouwstenen internationaal.png|thumb|right|250px|Internationale [[Bouwstenen]]|alt=Collage van een aantal logo's van bouwstenen met in het midden de afgeronde paarse rechthoek met de tekst Bouwsteen die binnen de NORA wiki gehanteerd wordt als afbeelding bij alle pagina's die een bouwsteen bevatten.|link=Bouwsteen Internationaal]]
[[Image:bouwstenen internationaal.png|thumb|right|250px|Internationale [[Bouwstenen]]|alt=Collage van een aantal logo's van bouwstenen met in het midden de afgeronde paarse rechthoek met de tekst Bouwsteen die binnen de NORA wiki gehanteerd wordt als afbeelding bij alle pagina's die een bouwsteen bevatten.|link=Bouwsteen Internationaal]]{{Uitgelicht|Aanvullingen en actuele gegevens over het gebruik van internationale bouwstenen in Nederland en/of de participatie van Nederlandse organisaties in de doorontwikkeling zijn heel welkom! Dit kan via [mailto:nora@ictu.nl nora@ictu.nl] of in de [[NORA Gebruikersraad]].}}
Internationale bouwstenen zijn voorzieningen die internationaal als Bouwsteen benoemd zijn, bijvoorbeeld door de EU. Gebruik maken van internationale bouwstenen is niet verplicht, maar kan grote voordelen hebben in grensoverschrijdende diensten. In het rapport {{Bestand met info|D1 Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF versie 1 5 15032016 FINAL.pdf|Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF}} staan een aantal bouwstenen beschreven die bij de EU zijn ontwikkeld of nog ontwikkeld worden. De opname van internationale bouwstenen in de wiki is oorspronkelijk gebaseerd op deze bron. Aanvullingen en actuele gegevens over het gebruik van internationale bouwstenen in Nederland en/of de participatie van Nederlandse organisaties in de doorontwikkeling zijn heel welkom! Dit kan via [mailto:nora@ictu.nl nora@ictu.nl] of in de [[NORA Gebruikersraad]].
Internationale bouwstenen zijn voorzieningen die internationaal als Bouwsteen benoemd zijn, bijvoorbeeld door de EU. Gebruik maken van internationale bouwstenen is niet verplicht, maar kan grote voordelen hebben in grensoverschrijdende diensten. In het rapport {{Bestand met info|D1 Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF versie 1 5 15032016 FINAL.pdf|Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF}} staan een aantal bouwstenen beschreven die bij de EU zijn ontwikkeld of nog ontwikkeld worden. De opname van internationale bouwstenen in de wiki is oorspronkelijk gebaseerd op deze bron.  


Binnen de EU zijn bouwstenen ontwikkeld binnen de pilots van [[E-SENS (Electronic Simple European Networked Services)|eSENS]], die de komende jaren verder uitgewerkt worden. Hiervoor is geld beschikbaar gesteld via het financieringsprogramma [[Connecting Europe Facility (CEF)]]. Het programma spreekt van Digital Service Infrastructures (DSI's), waaronder ze ook een aantal andere bestaande en nieuwe bouwstenen rekent.
Binnen de EU zijn bouwstenen ontwikkeld binnen de pilots van [[E-SENS (Electronic Simple European Networked Services)|eSENS]], die de komende jaren verder uitgewerkt worden. Hiervoor is geld beschikbaar gesteld via het financieringsprogramma [[Connecting Europe Facility (CEF)]]. Het programma spreekt van Digital Service Infrastructures (DSI's), waaronder ze ook een aantal andere bestaande en nieuwe bouwstenen rekent.

Versie van 13 jun 2016 17:26

Collage van een aantal logo's van bouwstenen met in het midden de afgeronde paarse rechthoek met de tekst Bouwsteen die binnen de NORA wiki gehanteerd wordt als afbeelding bij alle pagina's die een bouwsteen bevatten.
Internationale Bouwstenen
Aanvullingen en actuele gegevens over het gebruik van internationale bouwstenen in Nederland en/of de participatie van Nederlandse organisaties in de doorontwikkeling zijn heel welkom! Dit kan via nora@ictu.nl of in de NORA Gebruikersraad.

Internationale bouwstenen zijn voorzieningen die internationaal als Bouwsteen benoemd zijn, bijvoorbeeld door de EU. Gebruik maken van internationale bouwstenen is niet verplicht, maar kan grote voordelen hebben in grensoverschrijdende diensten. In het rapport Overzicht internationale gegevensuitwisseling in de context van de CEF (PDF, 2,59 MB) staan een aantal bouwstenen beschreven die bij de EU zijn ontwikkeld of nog ontwikkeld worden. De opname van internationale bouwstenen in de wiki is oorspronkelijk gebaseerd op deze bron.

Binnen de EU zijn bouwstenen ontwikkeld binnen de pilots van eSENS, die de komende jaren verder uitgewerkt worden. Hiervoor is geld beschikbaar gesteld via het financieringsprogramma Connecting Europe Facility (CEF). Het programma spreekt van Digital Service Infrastructures (DSI's), waaronder ze ook een aantal andere bestaande en nieuwe bouwstenen rekent.

Digital Home CEF, o.a. Dashboard implementatie en gebruik DSI's
Presentatie herbruikbare bouwstenen binnen CEF
Catalogus van bouwstenen.

Lijst met bouwstenen internationaal[bewerken]

Alle internationale bouwstenen in de wiki: ... meer resultaten