Sandbox:Netwerk Dienstverlening
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
NB: Deze pagina is geen onderdeel van de reguliere NORA, maar een testruimte. Het is dus niet zeker of de inhoud zoals u die ziet juist, actueel en betrouwbaar is.
Deze sandbox-omgeving en de bijbehorende overlegpagina wordt gebruikt door de Werkgroep Netwerk Dienstverlening, binnen het thema Basisconcept van Dienstverlening.
Waar staan we voor?[bewerken]
Welke partijen willen we bereiken om het NORA Basisconcept van Dienstverlening binnen de overheid bekend te maken?
Deelnemers[bewerken]
- Paul Hakse
- Reda Saad
- Jeroen Bekaert
- Jan van Bon
- Tom Wijdeveld
- Esther Terpstra
- ......
Doelen van deze werkgroep[bewerken]
- ...
Gesproken over:
- Wat op landelijk niveau
- Provinciaal?
- VNG op gemeente niveau
- Nieuwsbrief
- Bekendheid NORA
- GEMMA
Netwerk events om USM bekend te maken[bewerken]
De werkgroep Netwerken beheert een overzicht van bijeenkomsten die relevant zijn vanuit het perspectief dienstverlening.
Ideeën[bewerken]
- Workshop samen stellen
- Flyer over USM en overheid
- Adressenlijst
Organisaties[bewerken]
- Reda: Politie, Justitie
Voorstel/concept doelstellingen en taken voor doelgroep Netwerk om zich op de kunnen richten.[bewerken]
Mogelijk volgend Netwerk-overleg verder bespreken?
Doelen[bewerken]
- Netwerkoverzicht bijhouden
- Samenstellen en up-to-date houden van een overzicht van de partijen waarmee we het netwerk (willen) opbouwen. Kenmerken zoals contactgegevens, organisatie, contactpersoon van USM groep, interessegebied in relatie tot aanbod vanuit Expertgroep, functie etc.
- Contactstatus doelgroep monitoren
- Samenstellen en up-to-date houden van een overzicht van hoe goed we in contact zijn met de afzonderlijke doelgroepen, misschien obv KPI's (aantal contactpersonen binnen de betreffende organisatie, aantal keren contact, wel of niet workshop gevolgd, ingeschreven voor nieuwsbrief etc.)
- Efficiënte inzet Expertgroep-leden
- Samenstellen en up-to-date houden wie vanuit de Expertgroep contact heeft met welke doelgroep, opdat we niet dubbel bezig zijn of langs elkaar heen acteren.
- Signaleren om actieplannen op te kunnen zetten
- Signaleren naar de expertgroep over bovenstaande, om daarop nodige acties te kunnen afspreken. In de Expertgroep kan dan bijvoorbeeld besloten worden een actieplan op te stellen om het netwerk binnen VNG uit te breiden, wanneer dat mager blijkt te zijn.
- Evenementenoverzicht bijhouden
- Samenstellen en up-to-date houden van een overzicht van events gerelateerd aan service management en de doelgroepen, waarbij eventuele deelname vanuit de Expertgroep vermeld staat
- Workshop organiseren
- Workshop organiseren voor de doelgroep. Voorstel: Jan van Bon leidt de workshop, de Groep Netwerk werft deelnemers vanuit het netwerk
- Nieuwsbriefconcept ontwikkelen
- Nieuwsbrief concept ontwikkelen welke aanhaakt bij de Nora-nieuwsbrief
- Evenement 2024 organiseren
- In samenwerking met de community van Nederlandstalige USM-professionals. We hebben een Congrescommissie nodig die bestaat uit de Werkgroep Netwerk en een afvaardiging uit de USM-community.
- Tijd: medio november
- Onder de vlag van de NORA Expertgroep Dienstverlening
- Mogelijke locatie: Gemeente Utrechtse heuvelrug. @Jan legt aan Xandra de precieze behoeften voor een evenement voor, zodat Xandra kan onderzoeken of dit gesteund kan worden, en wat het maximum aantal deelnemers is (eerste schatting: 150). Een praktische vraag is ook de regeling voor parkeren op omliggende bedrijfsterreinen.
- Jan heeft al een reeks presentaties over praktijkcasussen uitgewerkt.
- Naast casuïstiek moet er ook ruimte zijn voor interactie-werkvormen.
- De doelgroep bestaat niet alleen uit de gebruikelijke architecten uit de 'systeemwereld' maar ook uit deelnemers uit de 'leefwereld'. @Pieter neemt daarvoor contact op met Gebruiker Centraal.