NORA Familieberaad april 2023

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (overleg | bijdragen) op 29 mrt 2023 om 17:17 (tekst uit uitnodiging nu ook op noraonline)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bijeenkomst van NORA Gebruikersraad op dinsdag 18 april 2023, 13.30-16.30 uur, locatie: hybride (locatie volgt) en online (Teams).
Doel: Een gedeelde visie bepalen op de NORA Familie en de eerste stappen bepalen om die visie te realiseren.
Doelgroep: Leden van de NORA Gebruikersraad, beheerders van architecturen & andere stakeholders
Contactpersoon: Marieke Vos
Aanmelden: (alleen nodig voor niet-leden Gebruikersraad).

Interactieve sessie voor alle gebruikersraadleden en vertegenwoordigers van architecturen en samenwerkingen binnen de NORA Familie, waarin we samen praten en afspraken maken over de samenwerking van architecten en architecturen in de NORA Familie: de community van alle architecten en architecturen in de publieke sector.

Groei & verandering[bewerken]

De laatste jaren is de NORA Familie zowel gegroeid als sterker geworden: beheerders van architecturen overleggen vaker, er zijn meer actieve deelnemers van de NORA Gebruikersraad en er is meer inhoudelijke samenwerking aan thema's en architectuurafspraken. We werken slimmer, krijgen meer gedaan en kijken vanuit meer invalshoeken naar onderwerpen. Die vereende kracht maakt ook dat de buitenwacht ons beter weet te vinden en de potentiële impact van onze stem groeit. Niet omdat we uit één mond spreken, maar omdat wat we zeggen voortkomt uit gedeelde kennis, afspraken en waarden.

Waarom is deze sessie nodig?[bewerken]

In de NORA Gebruikersraad hebben we het vaak over de inhoud. Zo lag de nadruk het afgelopen jaar op de wijzigingen aan de bindende architectuurafspraken waar we als community samen eigenaar van zijn. Soms beginnen we er ook het gesprek over afspraken en processen, zoals hoe we dat wat we samen aan afspraken en kennis delen ook samen kunnen beheren.

Maar er is meestal geen tijd om te reflecteren op wie en hoe we willen zijn als familie: Komen de verwachtingen die de buitenwereld over ons hebben overeen met onze eigen verwachtingen? Hoe gaan we om met verschillen in tempo, in ambitie, in cultuur? Hoe zorgen we dat we ons allemaal thuis voelen en gehoord worden?

Sessiedoelen[bewerken]

  1. Gedeelde visie van een NORA Familie waarin we zelf graag deel willen nemen
  2. Reflectie wat er nodig is om daar te komen: wat gaat er al goed en moeten we meer doen, waar mist nog iets of gaat het vaak fout?
  3. Stappen benoemen die we zelf willen en kunnen nemen om richting die visie door te groeien.