Welke organisaties werken al zaakgericht of aan de invoering ervan?: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(x)
(x)
Regel 18: Regel 18:


Vragen, suggesties en ingevulde praktijkvoorbeelden kunnen naar [mailto:adrie.spruit@ictu.nl adrie.spruit@ictu.nl] met een cc. naar [mailto:noortje.coppens@ictu.nl noortje.coppens@ictu.nl].
Vragen, suggesties en ingevulde praktijkvoorbeelden kunnen naar [mailto:adrie.spruit@ictu.nl adrie.spruit@ictu.nl] met een cc. naar [mailto:noortje.coppens@ictu.nl noortje.coppens@ictu.nl].





Versie van 22 okt 2014 09:59

Deze pagina is een concept. Reacties via nora@ictu.nl of tekstvoorstellen in de wiki zijn welkom.


De NORA Gebruikersraad heeft ervoor gekozen Zaakgericht werken een plek te geven binnen NORA. Aan de uitwerking ervan is begonnen. Tegelijkertijd leven er vragen over de betekenis van Zaakgericht werken als concept voor de gehele overheid en over de mate waarin het al wordt toegepast in de verschillende bestuurslagen en sectoren. Daarom is gekozen voor het verzamelen van praktijkvoorbeelden van Zaakgericht werken zodat een concreet en geïllustreerd beeld ontstaat van waar we nu staan met dit concept.


Een belangrijke vraag bij het verzamelen van praktijkvoorbeelden betreft het toepassen van Zaakgericht werken in ketens. Want na zaakgericht werken binnen één organisatie, is dat de volgende fase. Daarom zoeken we ook daarvan voorbeelden. Daarbij gaat het om processen waarbij organisaties én zaakgericht werken én samenwerken met een of meer andere organisaties én er tussen die organisaties een verbinding is op het niveau van zaken (bijv. 'zaak is vervolgzaak van' [1]) en/of het uitwisselen van informatie over die zaken.

Voor zaakgericht werken binnen een organisatie en het ontsluiten van statusinformatie naar burger of bedrijf, is het niet moeilijk om praktijkvoorbeelden te vinden. Toch willen we ook in die categorie een aantal voorbeelden zichtbaar maken en minstens met een paar hoofdlijnen beschrijven. Want er is behoefte aan voorbeelden van verschillende aard.

Verder gaan we er bij het verzamelen van voorbeelden van uit dat er altijd minstens sprake moet zijn van het ontsluiten van statusinformatie, naar burger of bedrijf, of naar een of meer samenwerkingspartners.


Voor het vastleggen van de gewenste praktijkvoorbeelden is hier een formulier (PDF, 174 kB) beschikbaar. Een invulbare Word-versie komt hier wellicht nog beschikbaar, maar kan in ieder geval al opgevraagd worden; zie hieronder.


Het resultaat zal leiden tot een hier te plaatsen overzicht van zaakgericht werkende organisaties, en het zal mede bepalen hoe we met Zaakgericht werken verder gaan.


Vragen, suggesties en ingevulde praktijkvoorbeelden kunnen naar adrie.spruit@ictu.nl met een cc. naar noortje.coppens@ictu.nl.




  1. waarbij overigens nog gediscussieerd kan worden over de juiste termen om dit soort zaken te benoemen