Enquête verbeterde samenhang tussen referentiearchitecturen

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenEnquête verbeterde samenhang tussen referentiearchitecturen

vrijdag 15 september 2023 - Graag delen wij de volgende oproep tot het delen van een enquête van student Remco Overvelde voor zijn master thesis.

Binnen de gemeenschap van architecten is een behoefte ontstaan aan een verbeterde samenhang tussen referentiearchitecturen binnen de Nederlandse publieke sector. In het kader van zijn afstudeeronderzoek met de titel “Towards a methodology for improving the coherence between reference architectures within the Dutch public sector” zoekt Remco naar een manier om de samenhang tussen referentiearchitecturen te verbeteren.

Om tot een verbeterde samenhang te komen heeft Remco eerst de huidige staat van samenhang onderzocht en gekeken naar welke expliciete relaties tussen referentiearchitecturen wenselijk zijn. Om dit in kaart te brengen is een focusgroeponderzoek gehouden met verschillende architecten die betrokken zijn bij referentiearchitecturen binnen de publieke sector. Uit deze focusgroep zijn een aantal bevindingen naar voren gekomen.

Remco is op zoek naar architecten die bereid zijn deze bevindingen te valideren en waar nodig aan te vullen door het invullen van een enquête.

Help jij hem afstuderen en informatie te verzamelen die belangrijk is voor onze sector?

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.