Overleg:Basisconcept van Dienstverlening voor architecten

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De paragraaf: "Omdat duurzame verbetering van het dienstverlenende systeem de geïntegreerde verbetering van de essentiële componenten vergt, in de zin van de geïntegreerde werkwijzen van de organisatie, specificeert het bcDV alleen de bouwblokken van het type 'werkwijzen'. De grondslag voor het begrip 'werkwijze' is vastgelegd in de USM-methode." verwijst (uiteraard) naar USM. Suggestie: "Omdat duurzame verbetering van het dienstverlenende systeem de geïntegreerde verbetering van de essentiële componenten vergt, in de zin van de geïntegreerde werkwijzen van de organisatie, specificeert het bcDV alleen de bouwblokken van het type 'werkwijzen'. De grondslag voor het begrip 'werkwijze' is vastgelegd in de USM-methode, het BcDV is gebaseerd op USM."

De paragraaf: "De regels voor de toepassing van bouwblokken bestaan uit de principes die de overheidsorganisatie bij het managen van de dienstverlening kan volgen. Sandbox:De regels voor de toepassing van de bouwblokken van de managementarchitectuur zijn voor het bcDV uitgewerkt voor laag 2 van het Vijflaagsmodel, en "

expliciet maken dat het gaat om het NORA 5-laags model: "De regels voor de toepassing van bouwblokken bestaan uit de principes die de overheidsorganisatie bij het managen van de dienstverlening kan volgen. Sandbox:De regels voor de toepassing van de bouwblokken van de managementarchitectuur zijn voor het bcDV uitgewerkt voor laag 2 van het NORA Vijflaagsmodel, en "

--GuidovanAlphen (overleg) 19 mrt 2024 11:25 (CET)

Jan van Bon (overleg) 19 mrt 2024 21:37 (CET) Suggestie voor aanvullende verwijzing naar USM-bron toegevoegd. Verwijzing naar Vijflaagsmodel niet overgenomen: de principes zijn niet gekoppeld aan het Vijflaagsmodel maar aan de NORA zelf.
Dat kan ik min of meer volgen, maar in (jouw) originele tekst verwijs je naar het 5-laags model.....mijn toevoeging daaraan was uitsluitend verduidelijken dat het verwijst naar het NORA 5-laags model...--GuidovanAlphen (overleg) 20 mrt 2024 07:54 (CET)
Jan van Bon (overleg) 20 mrt 2024 09:37 (CET) Dat had ik zo niet gelezen, maar de toevoeging is natuurlijk correct, en dus ingevoegd. Tekst is verder nog iets verduidelijkt.

Ik mis nog ergens op deze pagina, bv in de paragraaf bouwblokken, dat het bcDV van toepassing is op elke vorm van dienstverlener, in elk soort keten en voor elk soort dienst.

--EstherTerpstra (overleg) 19 mrt 2024 16:18 (CET)

Jan van Bon (overleg) 19 mrt 2024 21:37 (CET) Verwijzing toegevoegd.

In de voorliggende pagina is sprake van 3 soorten bouwblok: managementsysteem, dienst en werkwijzen. In deze pagina worden alleen de eerste 2 genoemd.

--EstherTerpstra (overleg) 12 apr 2024 09:36 (CEST)

Jan van Bon (overleg) 12 apr 2024 13:12 (CEST) Dank! Tekst is aangepast.