Sjabloon:Cycli IAA

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit sjabloon is bedoeld om op de vier pagina's die een Cyclus van Identity & Access Management beschrijven dezelfde koptekst en afbeelding te plaatsen. Gebruik het sjabloon door de volgende code toe te voegen aan de pagina:

{{Cycli IAA}}

Op het moment is de werking van het sjabloon:

Deze pagina beschrijft een van de vier cycli van Identity & Access Management, zoals aangegeven op onderstaande afbeelding:
Venndiagram waarbij de drie overlappende Ovalen (Identiteitenbeheer, Bevoegdhedenbeheer en Toegang verlenen) elk een cyclus van stappen vormen. In de overlap tussen de drie cycli is een vierde cycli getekend (Intelligentie). Cyclus identiteitenbeheer: Aanpassen, Verwijderen, Bewijslast, Aanmaken, Gebruiken. Cyclus Bevoegdhedenbeheer: Ontdekken, Ontwikkelen, Toekennen, Goedkeuren, Verklaren, Intrekken. Cyclus Toegang verlenen: Verifiëren, Authenticeren, Autoriseren. Cyclus Intelligentie: Ontdekken, Loggen, Monitoren, Signaleren, Rapporteren, Analyseren, Ontwikkelen. Bron:Gartner (juli 2011)IntelligentieBevoegdhedenbeheerIdentiteitenbeheerToegang verlenenIntelligentie
Over deze afbeelding

Deze afbeelding is in overleg overgenomen van omnitech.eu en is oorspronkelijk afkomstig van Gartner (waarschijnlijk IAM summit 2011) (zie ook Rechthebbenden teksten en media noraonline)