Beheer en doorontwikkeling NORA

Uit NORA Online
Versie door Jdirks2 (overleg | bijdragen) op 12 dec 2012 om 13:31 (uniform de naam 'katern beveiliging')
Ga naar: navigatie, zoeken

Medio 2010 is een discussie ontstaan over de wijze waarop het beheer en doorontwikkeling van de NORA is ingevuld. Daarop is in opdracht van de Bestuurlijke Regiegroep Dienstverlening en e-Overheid (BRG) van 27 april 2011 een verkenning uitgevoerd naar de inrichting van het beheer van NORA en de inhoudelijke doorontwikkeling. Door vertegenwoordigers uit alle bestuurslagen is hiervoor input geleverd. Het beheer gebeurt onder aansturing van de Architectuur Board NORA. De uitkomst van deze verkenning is dat het beheer van NORA is belegd bij ICTU en dat deze wiki wordt ingericht.

Dit is beschreven in de volgende documenten:

  • Notitie Governance voor beheer en doorontwikkeling van NORAProperty "Bron" has a restricted application area and cannot be used as annotation property by a user.
  • Beheer NORA - Strategisch kaderProperty "Bron" has a restricted application area and cannot be used as annotation property by a user.
  • Beheer NORA - Operationeel kaderProperty "Bron" has a restricted application area and cannot be used as annotation property by a user.


Doorontwikkeling[bewerken]

Daarnaast is een agenda opgesteld voor de doorontwikkeling van NORA en deze is voorgelegd aan het dagelijkse bestuur van de BRG. In 2012 zullen de volgende onderwerpen worden opgepakt:

  1. Katern Verbinden
  2. Ketensturing
  3. Beveiliging

Dit is beschreven in het document Stand van zaken doorontwikkeling