Nieuwe NORA-contactpersoon Zaakgericht Werken: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Nieuwe NORA-contactpersoon Zaakgericht Werken
Ga naar: navigatie, zoeken
(met Apeldoorn, link naar BREED en typefout hersteld)
(voorpagina=ja)
 
Regel 11: Regel 11:
  
 
Net als alle thema's van NORA ontwikkelen we deze pagina's vraaggericht verder, dus laat het vooral weten als het niet voldoet aan je verwachtingen of als je kansen ziet ter verbetering.
 
Net als alle thema's van NORA ontwikkelen we deze pagina's vraaggericht verder, dus laat het vooral weten als het niet voldoet aan je verwachtingen of als je kansen ziet ter verbetering.
|hoofdpagina=nee
+
|hoofdpagina=ja
 
}}
 
}}
 
[[Categorie:Zaakgericht Werken]]
 
[[Categorie:Zaakgericht Werken]]

Huidige versie van 23 apr 2018 om 12:32

Nieuwe NORA-contactpersoon voor Zaakgericht Werken

donderdag 19 april 2018 -
Foto Ellen van der Steen
Ellen van der Steen, e.vandersteen@apeldoorn.nl
Ellen van der Steen, adviseur binnen het team Proces en Control van de gemeente Apeldoorn, is de nieuwe NORA-contactpersoon voor het thema Zaakgericht Werken. Als je vragen hebt over dit onderwerp, kansen ziet om het thema in NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur te verbeteren, een voorbeeld wilt aandragen of een idee hebt voor een bijeenkomst kun je je bij haar melden. Bij gebrek aan een contactpersoon zijn de pagina's het afgelopen jaar nauwelijks gewijzigd, dus er is het een en ander verouderd. De komende tijd zal Ellen opnieuw naar het thema gaan kijken met het oog op actualisatie en aanvulling, dus als je daarbij mee wilt denken ben je van harte welkom.

Wat is de rol van NORA-contactpersoon voor een thema?

Contactpersonen zijn het menselijke gezicht van een thema en het eerste aanspreekpunt voor gebruikers. Vaak hebben ze inhoudelijk behoorlijk veel verstand van het onderwerp, maar ze schromen ook niet om je vraag door te zetten naar een specifieke expert of groepje ervaringsdeskundigen. Contactpersonen verbinden verschillende onderwerpen en communities door nieuws en interessante bijeenkomsten te delen tussen netwerken en actief mee te denken in de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Familie.

Zaakgericht Werken en NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur

Veel organisaties zijn bezig met (de overgang naar) Zaakgericht Werken (ZGW) en bij die ervaring horen op zijn tijd vragen en dilemma's. Hoe past ZGW bijvoorbeeld in de bestaande architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. en welke impact heeft het daar op? Daar wil je over kunnen praten met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, of met experts op het gebied. Er zijn gelukkig al een aantal communities ontstaan rondom ZGW, zoals binnen het BREED-netwerk. Binnen de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Familie is de GEMMA al jaren actief met dit thema bezig. Zij hebben recentelijk nog een nieuwe ondersteuningsaanpak ZGW gestart. Omdat de drempel voor andere organisaties naar GEMMA toch wat hoog is en er bovendien ook andere issues kunnen spelen heeft NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur ook al jaren een aantal pagina's over Zaakgericht werken die goed worden bezocht.

Net als alle thema's van NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur ontwikkelen we deze pagina's vraaggericht verder, dus laat het vooral weten als het niet voldoet aan je verwachtingen of als je kansen ziet ter verbetering.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.