Sandra van Dalen volgt Menno Gmelig Meijling op als secretaris van de NORA Gebruikersraad

Uit NORA Online
Versie door M.M.Vos (overleg | bijdragen) op 13 feb 2019 om 14:42 (met categorie voor weergave pagina Gebruikersraad)
Ga naar: navigatie, zoeken
foto van Menno Gmelig Meijling, aftredend secretaris van de NORA Gebruikersraad, die lacht en een mok omhoog houdt. De mok is aan de boven- en onderrand nog zwart, maar waar de binnenste rand is verwarmd door de inhoud is deze wit met in blauw enkele iconen van NORA-basisprincipes.
Aftredend secretaris Menno Gmelig Meijling met de mok die hij als afscheidscadeau ontving

Sandra van Dalen volgt Menno Gmelig Meijling op als secretaris van de NORA Gebruikersraad[bewerken]

maandag 14 januari 2019 - Per 1 januari heeftt Menno Gmelig Meijling zijn taken als secretaris van de NORA Gebruikersraad neergelegd. Zijn dagelijkse werkzaamheden als architect bij ICTU richten zich steeds meer op projecten met een Europese component, zoals de Single Digital Gateway. In de praktijk blijkt dat lastig te combineren met het secretarisschap.

Menno heeft op 29 november 2018 afscheid genomen in de vergadering van de Gebruikersraad. Hij heeft daar beloofd dat we nog veel van hem gaan horen, aangezien hij de kennis en ervaring die in de Europese trajecten worden opgedaan weer wil delen binnen de NORA Familie. Als afscheidscadeautje gaven we hem daarom een zogenaamde 'magische mok' van NORA mee: een mok die er leeg zwart uitziet, maar als je hem vult met een hete drank opeens een afbeelding vertoont. In dit geval worden dan de basisprincipes van de NORA zichtbaar, met het opschrift "NORA, voor een goed gesprek over de inhoud." We hopen dat dit hem stimuleert om regelmatig een kopje koffie te komen drinken en ons bij te praten, als gewaardeerd lid van de NORA Familie.

Toen Menno een paar jaar geleden aantrad hadden we nog geen vaste, inhoudelijke voorzitter van de Gebruikersraad. Nu we die wel hebben is het minder logisch geworden om ook een secretaris te hebben die architect is. Voor de opvolging van Menno is dus gezocht naar iemand die vooral affiniteit en ervaring heeft met de rol zelf: contact met de leden van de Gebruikersraad, ondersteunen en meedenken met de voorzitter, nadenken over de best passende vorm en inhoud van een vergadering met het oog op een jaaragenda en natuurlijk mensen in beweging krijgen.

Zo vonden we Sandra van Dalen, secretaris en projectleider bij ICTU (Linkedinprofiel). Sandra heeft zichzelf voorgesteld in de vergadering van november en is al hard aan de slag met de vergaderingen van 2019. Samen met Nadeem wil ze de Gebruikersraad helpen hun eigen rol te vinden en die krachtig op te pakken.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.