22 januari Linked Data en Knowledge Graphs in Beeld en Geluid

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen22 januari Linked Data en Knowledge Graphs in Beeld en Geluid

maandag 6 januari 2020 -

Logo van Platform Linked Data Nederland, centraal een blauwe ring die met twee kleuren blauwe verbindingen verbonden is met 6 halve ringen die er om heen staan. Hieronder de tekst Platform Linked Data Nederland en een link naar platformlinkeddata.nl.

Het Platform Linked Data Nederland (PLDN) organiseert op 22 januari een Linked Data event dat in het teken staat van Knowledge Graphs. In het programma onder meer een keynote van Prof. Michel Dumontier, mede-grondlegger van het concept FAIR data, dat inmiddels een enorme vlucht heeft genomen. In zijn presentatie staat hij ook stil bij het toepassen van FAIR data in de bio-medische sector. Maar daarnaast nog meer implementaties die op dit moment lopen in Nederland: zoals bij de Politie, de Douane, en de laatste ontwikkelingen bij DISgeo, een overheidsproject waarin de basisregistraties van Nederland met elkaar gekoppeld worden.

Naast aandacht voor de toepassingen ook de nieuwste ontwikkelingen vanuit de wetenschap: met Jacopo Urbani die recent de best paper award heeft gewonnen op het toonaangevende International Semantic Web Conference (ISWC). En de lancering van een sandbox omgeving waarin iedereen linked open data kan publiceren.

Een mooie kans om snel weer “bij” te zijn op het gebied van linked data, fair data, knowledge graphs, semantic web en meer.

Meer informatie en Programma

Datum: Woensdag 22 januari 2019
Tijd: 9:30-16:30 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: Beeld en Geluid, Hilversum
Aanmelden: Rechtstreeks Via het Aanmeldformulier (Google docs)
Of bekijk eerst het programma op www.pilod.nl.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.