Overleg:Duurzame Toegankelijkheid

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

DuTo kenmerken als element[bewerken]

Wellicht is het een idee om de DuTo-kenmerken vorm te geven als een Themaprincipe of een ander elementtype als dat beter past. GerbenWulff (overleg) 14 dec 2022 11:07 (CET)

M.M.Vos (overleg) 14 dec 2022 13:20 (CET) Klopt helemaal, het zijn themaprincipes. Die suggestie is al meegegeven aan de inhoudelijk eigenaar. Aangezien we het druk hebben schuiven we het even naar het nieuwe jaar ;-)


M.M.Vos (overleg) 31 jan 2023 16:32 (CET) Dit themavoorblad heeft een uniek sjabloontje met pagina's die in concept staan en pagina's die verouderd / al uitgefaseerd zijn.

Het zou slim zijn om die pagina's te markeren met de eigenschap:Status actualiteit, waarde: Concept respectievelijk Uitgefaseerd of Vervangen. En de uitgefaseerde pagina's in het archief te plaatsen.

De actuele pagina's komen vervolgens gewoon in de inhoudsopgave rechts, de concepten kunnen onder een kopje in die inhoudsopgave (iets als 'in opbouw') en als de oude pagina's nog relevant geacht worden voor de gebruiker kun je daar nog een pagina aan wijden met een query op alle pagina's met deze thema-categorie en de status actualiteit uitgefaseerd (of Vervangen of allbei).

Dat scheelt weer wat tekst om door te scrollen voor je bij de blokken op de landingspagina komt en past ook beter in de Schrijfwijzer themapagina.