Overleg gebruiker:Ruuddebruijn

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

12 juni #1 Met pagina https://www.noraonline.nl/wiki/ISOR:Privacy_Beleid is vanalles mis. Nog niet helemaal afgemaakt? Mijn indruk was dat er de verzameling van B-criteria en -normen van de P.Baseline zou staan, gezien de tekst van de URL; of dat een nuttig overzicht is weet ik nog niet, ik heb er nu geen goed zicht op. Verderop echter worden er alle B-elementen vanuit de hele ISOR in verzameld, zo lijkt het. Daarom ga ik leuk de mist in met mijn verwijzing hiernaartoe vanuit https://www.noraonline.nl/wiki/ISOR:Privacy_Beleid_geeft_duidelijkheid_en_sturing. Kan het zijn dat {{{heeft bron}}} voor deelverzamelingen (namelijk per normenkader??) moet zorgen? Dan zou het kunnen, los van nuttig of niet. Nu slaat het nergens op, de url al helemaal niet. NB: als dit gaat verdwijnen wil ik nog wel even kijken waar ik mijn inleidende tekstjes mbt het beleidsdomein (irt privacy) moet herplaatsen. By the way: er staat ook een foutmelding op - mogelijk omdat ik de titel (niet de url) heb aangepast?

De pagina Privacy Beleid deed het naar behoren in de laatste versie van mijn hand: https://www.noraonline.nl/index.php?title=ISOR:Privacy_Beleid&oldid=26405 . Dat betekent dat een of meerdere wijzigingen die daarna zijn aangebracht de problemen veroorzaken. De meest waarschijnlijke, zo snel bekeken, is dat je op enig moment de eigenschap Heeft bron leeggemaakt hebt. Die eigenschap gebruikt het sjabloon om te selecteren welke pagina's gerelateerd zijn, blijft deze leeg dan gaat de query mis, doen links het niet en kunnen zelfs foutmeldingen ontstaan. De eigenschap:Heeft bron betekent dat de pagina deel uit maakt van een bepaald normenkader, in dit geval de Privacy Baseline. De Eigenschap:Grondslag betkenet dat een pagina inhoudelijk gezien is gebaseerd op bepaalde teksten (meestal de AVG of vergelijkbare kaders). Het is het verstandigste terug te gaan naar de laatst goed functionerende versie vand e pagina en de wijzigingen sindsdien een voor een te bekijken en, als ze nodig zijn en de code niet stuk maken, alsnog aan te brengen.

M.M.Vos (overleg) 16 jun 2020 17:17 (CEST)


12 juni #2 Op https://www.noraonline.nl/wiki/ISOR:Register_van_verwerkingsactiviteiten is een sjabloonfout(?) zichtbaar bij: valt binnen de IFGS-indeling IFGS Onbekend; staat goed in de code! NB: ook in ISOR:Privacy Beleid geeft duidelijkheid en sturing , en ook in het rechterkolommetje onder het vignet

Dit wordt correct weergegeven, in de code staat dat de eigenschap Invalshoek is gezet als Onbekend. Met het toevoegen van de optie om IFGS op onbekend te zetten zijn we welvergeten de bijbehorende overzichtspagina te maken: het sjabloon genereert automatisch de link op basis van de ingevoerde invalshoek, maar die leidde nog naar een lege pagina. Ik heb dit zojuist rechtgezet, alle links vanuit IFGS onbekend leiden nu naar IFGS Functie. 16 jun 2020 17:17 (CEST)

12 juni #3 Ook onder grondslag gaat het mis: de combi van |Is uitwerking van (specificatie)=Art. 30 en |Is uitwerking van=AVG resulteert in een frase met 'in het bijzonder' en dat is overdreven cq onjuist; maar als ik alles achter |Is uitwerking van=AVG Art. 30 bij elkaar zet dan resulteert dat in een onvindbare pagina... ; maak het simpel(er) zou ik zeggen.

Deze kan ik niet volgen zonder te weten over welke pagina het gaat. Tip: gebruik bij vragen niet de overlegpagina van jou als gebruikerIedere persoon, organisatie of functionele eenheid die gebruik maakt van een informatiesysteem, maar de overlegpagina die bij de pagina hoort waarop je iets raars tegen komt, dan weten we meteen over welke pagina je het hebt. 16 jun 2020 17:17 (CEST)

13 juni Waarom handelt het sjabloon Onderliggende normen de presentatie van bullets in PRIV_U.04.01.04 anders af dan de rest?

Ik neem aan dat je de pagina [1] bedoelt? Een sjabloon 'Onderliggende normen ' bestaat niet en het kopje met deze term zie ik ook niet op deze pagina terug - het is dus moeilijk om in te schatten wat je bedoelt met anders dan 'de rest' ;-) 16 jun 2020 17:17 (CEST)