Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg in internetconsultatie tot 7 april 2020

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springenWetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg in internetconsultatie tot 7 april 2020

woensdag 11 maart 2020 - Het eerste concept van het Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg is van 10 maart tot 7 april 2020 beschikbaar voor feedback via internetconsultatie.nl. Naast het wetsvoorstel is ook de Memorie van toelichting daar te vinden.

De wet gaat zorgverleners verplichten om (patiënten-)gegevens onderling alleen elektronisch uit te wisselen, waarbij bovendien eisen gesteld kunnen worden aan techniek en taal. Het uiteindelijke doel is dat zowel patiënten als hulpverleners profiteren omdat relevante informatie sneller, veiliger en betrouwbaarder ter beschikking zijn op het moment dat iemand zorg nodig heeft.

Openbare informatiesessies in maart en op 1 april

Omdat dit een grote verandering betekent voor de zorgsector is er voor gekozen het wetsvoorstel al vroeg openbaar te maken en een periode van feedback en verbeteringen in te gaan. Dat is al begonnen met een aantal informatiesessies vóór de internetconsultatie en tijdens de consultatie gaat het Informatieberaad hier mee door: Elke week is er de gelegenheid om je te informeren over het voorstel en het gesprek aan te gaan. Iedereen is welkom en het Informatieberaad hecht veel belang aan jullie input.

Inschrijven kan met de onderstaande mail-linkjes naar gegevensuitwisseling@minvws.nl.

  • Woensdag 11 maart van 16.00 – 18.00 uur New Babylon Den Haag : → Aanmelden
  • Maandag 16 maart van 15.00 – 17.00 uur Jaarbeurs Utrecht : → Aanmelden
  • Maandag 23 maart van 14.00 - 16.00 uur New Babylon Den Haag : → Aanmelden
  • Woensdag 1 april van 10.00 – 12.00 uur Jaarbeurs Utrecht : → Aanmelden

NB: er was een informatiesessie gepland in Brabant, deze zal i.v.m. de maatregelen rond het Coronavirus op een later moment opnieuw worden ingepland.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina. Domein Gezondheid en zorg