Themasessie Review IAM - wat waren de reacties en hoe gaan we verder?

Uit NORA Online
Versie door L.Siegerist (Overleg | bijdragen) op 17 dec 2018 om 13:20 (kleine tekstuele aanpassing)

Ga naar: navigatie, zoeken


NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur Gebruikersdag 29-11-2018
Ronde 1 (13.00-14.00 uur)
  • Themasessie Review IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten. - wat waren de reacties en hoe gaan we verder?
  • Themasessie Samenwerken in ketens is een vak
Impressie volledige middag
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Deze sessie was onderdeel van de Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 november 2018 gepubliceerd.

Deze middag kende drie ronden van parallelsessies. Van alle sessies is een sfeerimpressie met foto's, presentatie(s) en vervolgacties gepubliceerd.

Een impressie van de dag en links naar alle sessies is te vinden op Presentaties, impressie en vervolgstappen van NORA Gebruikersdag 29 november 2018 gepubliceerd.

Bijeenkomst op donderdag 29 november 2018, 13.00-14.00 uur, locatie: The Hague Security Delta (HSD) Adres:Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN Den Haag.
Doel: De stand van zaken van het thema Identity & Access Management bij NORANederlandse Overheid Referentie Architectuur delen en de vervolgstappen schetsen
Doelgroep: Iedereen die interesse heeft in Identity & Access Management
Aanmelden: aanmelden via pleio.
Impressie en vervolgstappen

Presentatie "Review IAM" (PDF, 460 kB)

Eric heeft samen met een aantal trekkers een terugkoppeling gegevenWeergave van een feit, begrip of aanwijzing, geschikt voor overdracht, interpretatie of verwerking door een persoon of apparaat over de Review IAM die georganiseerd is binnen het thema Identity & Access Management.

Eric is gestart met een korte intro over IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten., hierin heeft hij verteld dat de Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie nu een jaar bezig is met de invullening van het thema Identity & access management. Na een kort voorstelrondje hebben de verschillende trekkers per onderwerp toegelicht hoeveel reacties ze hebben ontvangen, het aantal aanvulling en het aantal beantwoorde reacties. Daarnaast is verteld hoe het thema IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten. verder ingevuld zal worden. De aanwezigen heb gedurende de sessie vragen gesteld die mooie gespreken en discussies opleverede. Eric heeft als trekker van het thema IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten. een oproep gedaan om praktijk voorbeelden vooral te delen.