Waarom de BRO zo interessant is: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Waarom de BRO zo interessant is
Ga naar: navigatie, zoeken
(aangemaakt)
 
(duidelijk gemaakt dat het historie is)
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruikerIedere persoon, organisatie of functionele eenheid die gebruik maakt van een informatiesysteem niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 +
{{Historie}}
 
{{Nieuwsberichten
 
{{Nieuwsberichten
 
|Publicatiedatum=2019-07-11
 
|Publicatiedatum=2019-07-11
 
|titel=Waarom de BRO zo'n interessante basisregistratie is.
 
|titel=Waarom de BRO zo'n interessante basisregistratie is.
|bericht=Basisregistraties zijn belangrijke bouwstenen binnen de Nederlandse digitale overheid. Maar voor wie de minder bekende Basisregistraties vooral kent als een serie afkortingen met een B is het soms moeilijk aan te geven waar dat belang precies ligt: Adressen en namen van burgers kunnen we begrijpen, die (her-)gebruiken we allemaal, maar hoe zit dat nu met 'Ondergrond,' wat is het en wat doe je er mee? Tom Moesker van ICTU zette een reeks met filmpjes, animaties en links op een rijtje om je wat meer beeld te geven bij de [[BRO (Basisregistratie Ondergrond)]]. En dan blijkt dat behoorlijk interessant te zijn (de rest van dit artikel is rechtstreeks overgenomen van zijn yammer-post).
+
|bericht=Basisregistraties zijn belangrijke bouwstenen binnen de Nederlandse digitale overheid. Maar voor wie de minder bekende Basisregistraties vooral kent als een serie afkortingen met een B is het soms moeilijk aan te geven waar dat belang precies ligt: Adressen en namen van burgers kunnen we begrijpen, die (her-)gebruiken we allemaal, maar hoe zit dat nu met 'Ondergrond,' wat is het en wat doe je er mee?  
  
Ter inspiratie voor deze zomer:
+
Tom Moesker van ICTU zette een reeks met filmpjes, animaties en links op een rijtje om je wat meer beeld te geven bij de [[Is gerelateerd aan::BRO (Basisregistratie Ondergrond)]]. En dan blijkt dat behoorlijk interessant te zijn (de rest van dit artikel is rechtstreeks overgenomen van zijn yammer-post).
De nieuwe basisregistratie [[Is gerelateerd aan::BRO (Basisregistratie Ondergrond)]]
+
 
 +
====Ter inspiratie voor deze zomer: De nieuwe basisregistratie BRO====
  
 
Het werk dat we bij ICTU doen kàn heel saai lijken. Zeker als het over dingen als 'registratie' en 'ondergrond' gaat.
 
Het werk dat we bij ICTU doen kàn heel saai lijken. Zeker als het over dingen als 'registratie' en 'ondergrond' gaat.

Huidige versie van 6 okt 2020 om 14:16

De informatie op deze pagina wordt niet meer beheerd. NORA staat dus niet in voor de volledigheidBetekent dat alle procesgebonden informatie is vastgelegd en wordt beheerd die aanwezig zou moeten zijn conform het beheerregime dat voor dat proces is vastgesteld., actualiteit of juistheid van de informatie. Voor de historie is de pagina bewaard.

Waarom de BRO zo'n interessante basisregistratieEen bij wet als basisregistratie aangemerkte registratie. is.

donderdag 11 juli 2019 - Basisregistraties zijn belangrijke bouwstenen binnen de Nederlandse digitale overheid. Maar voor wie de minder bekende Basisregistraties vooral kent als een serie afkortingen met een B is het soms moeilijk aan te geven waar dat belang precies ligt: Adressen en namen van burgers kunnen we begrijpen, die (her-)gebruiken we allemaal, maar hoe zit dat nu met 'Ondergrond,' wat is het en wat doe je er mee?

Tom Moesker van ICTU zette een reeks met filmpjes, animaties en links op een rijtje om je wat meer beeld te geven bij de BRO (Basisregistratie Ondergrond). En dan blijkt dat behoorlijk interessant te zijn (de rest van dit artikel is rechtstreeks overgenomen van zijn yammer-post).

Ter inspiratie voor deze zomer: De nieuwe basisregistratieEen bij wet als basisregistratie aangemerkte registratie. BRO

Het werk dat we bij ICTU doen kàn heel saai lijken. Zeker als het over dingen als 'registratie' en 'ondergrond' gaat.

Maar dat is dus een groot misverstand!

Zie hierbij wat filmpjes en 3D-animaties over wat mede door de BRO mogelijk is. Zeker de moeite waard om even naar te kijken:


  1. Kijk onder je huis - vimeo.com 204850270
  2. En onder een weiland - youtube.com UciSHuOAPUI
  3. Hoe het voorheen mis kon gaan - geodan.nl/ondergrond/westfrisiaweg/
  4. Planning van een autoweg - geodan.nl/ondergrond/n33/
  5. Planning van een dijk - geodan.nl/ondergrond/lekdijk/

Bedoeld dus ter inspiratie.... Want het is best knap dat we dit in Nederland allemaal kunnen. En cool dat we als ICTU daar partner in zijn!

Nog wat meer achtergrondinfo over de BRO:

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.