Expertgroep Digitale Identificatie en authenticatie/2020-01-23

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken

Bijeenkomst van Expertgroep Digitale identificatie en authenticatie op donderdag 23 januari 2020, 14-16.30 uur, locatie: ICTU, Wilhelmina van Pruisenweg 104 Den Haag.
Doel: Het wat en waarom van Digitale Identificatie en Authenticatie in kaart brengen, opdat we breed gedeelde kennis en beelden krijgen en daarmee onze vraagstukken beter en geprioriteerd kunnen uitwerken om tot gedeelde architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. oplossingen te komen.
Doelgroep: architecten en collega’s uit de publieke sector actief betrokken op thema authenticatieHet aantonen dat degene die zich identificeert ook daadwerkelijk degene is die zich als zodanig voorgeeft: ben je het ook echt? Authenticatie noemt men ook wel verificatie van de identiteit. en identificatieHet bekend maken van de identiteit van personen, organisaties of IT-voorzieningen.. .Verslag en actiepunten vorige keer

Zie https://www.noraonline.nl/wiki/Expertgroep_Digitale_Identificatie_en_authenticatie/2019-11-28


Presentatie IAMIdentity and Access Management (IAM) is vrij vertaald het beheer om er voor te zorgen dat de juiste "identiteiten" (denk daarbij vooral aan personen of computers), voor de juiste redenen en op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste faciliteiten.

Esther Makaay zal ons interactief de laatste ontwikkelingen voor eHerkenning bedrijven/personen en routeringsvoorzieningen presenteren.

Volgende bijeenkomst: op 27 februari 2020

Aan de slag, in 3 parallelle workshops

1. Identiteitenbeheer van personen Met o.a. Bob te Riele (RvIG)

2. Authenticatie van personen Met o.a. Anne Schrijer (BZK) en Harro Kremer (DJI)

3. Toegang verlenen Met o.a. Erik Kuijpers (UWV)


Afronden en laatste puntjes