De lanceringsbijeenkomst voor de DERA 2.0 was een groot succes

Uit NORA Online
Succesvolle lancering DERA 2.0
Ga naar: navigatie, zoeken

De lanceringsbijeenkomst voor de DERA 2.0 was een groot succes[bewerken]

donderdag 15 november 2018 - Op 12 november waren we als NORA getuige van de lancering van de DERA (Digitale Erfgoed Referentie Architectuur) 2.0 als nieuwste dochter van de NORA. Ruim zestig betrokkenen uit het Netwerk Digitaal Erfgoed maakten kennis met de meer uitgebreide DERA en gingen gelijk in discussie over de vraag hoe nu verder te gaan om zoveel mogelijk meerwaarde te halen uit de referentiearchitectuur. De 2.0 versie is namelijk nadrukkelijk niet 'af,' maar de eerste stap naar steeds concretere afspraken. Volgend jaar al hoopt de werkgroep een 3.0 versie te realiseren, met een hoop input vanuit de praktijk. De lancering is dan ook een echte vuurdoop: waar loop je in de praktijk tegen aan als je er mee aan de slag gaat? Het hele verslag vind je bij de trotse vader, het Netwerk Digitaal Erfgoed.

De mooiste quotes van de middag:

"We moeten natuurlijk nog zien wat het wordt met de DERA, maar het is in ieder geval geen lelijk kind."
"Misschien groeit ze wel uit tot een prinses."
"We spreken nog niet helemaal de zelfde taal, tussen de wolligheid van het beleid en de modder waarin we als leveranciers staan is nog een leegte te overbruggen."
"Leveranciers kunnen ook hun eigen afspraken inbrengen in de DERA, we nodigen ze juist uit om mee te praten."

Geboortekaartje en doop van de DERA op de NORA Gebruikersdag van 29 november

Als NORA zijn we trots de DERA op 29 november te mogen introduceren als onze nieuwe dochter. Niet als prinsesje, maar als een echte astronaut die de eerste lancering al achter de rug heeft...

Wil je een geboortekaartje ontvangen? Kom dan naar de NORA Gebruikersdag op 29 november. Kun je echt niet? De digitale versie van het kaartje verspreiden we na afloop.

Zie voor meer nieuws de nieuwspagina.