NIST SP 800-53 Rev. 5 2020 (Security and Privacy Controls for Information Systems and Organizations): verschil tussen versies

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(sjabloon gevuld)
 
k (tekst toepassingsgebied deels verplaatst naar beschrijving)
Regel 5: Regel 5:
|Lijst status=Niet bekend bij Forum Standaardisatie
|Lijst status=Niet bekend bij Forum Standaardisatie
|Versieaanduiding=5
|Versieaanduiding=5
|Beschrijving=Deze publicatie biedt beveiligings- en privacy-controles voor informatiesystemen en organisaties. De controles zijn flexibel en aanpasbaar en worden geïmplementeerd als onderdeel van een organisatiebreed proces om risico's te beheersen. De controles zijn gericht op diverse vereisten die zijn afgeleid van missie- en zakelijke behoeften, wetten, uitvoeringsbesluiten, richtlijnen, voorschriften, beleid, normen en richtlijnen. Ten slotte behandelt de geconsolideerde controlecatalogus veiligheid en privacy vanuit een functionaliteitsperspectief (dat wil zeggen de kracht van functies en mechanismen die door de controles worden geleverd) en vanuit een zekerheidsperspectief (dat wil zeggen de mate van vertrouwen in de beveiliging of privacy-mogelijkheden die door de controles worden geboden). Het aanpakken van functionaliteit en zekerheid helpt ervoor te zorgen dat informatietechnologieproducten en de systemen die op die producten vertrouwen voldoende betrouwbaar zijn.
|Werkingsgebied=Gebruikers BIO Thema-uitwerkingen
|Werkingsgebied=Gebruikers BIO Thema-uitwerkingen
|Toepassingsgebied=Deze publicatie biedt een catalogus van beveiligings- en privacycontroles voor informatiesystemen en organisaties om organisatorische activiteiten en activa, individuen, andere organisaties en de natie te beschermen tegen een uiteenlopende reeks bedreigingen en risico's, waaronder vijandige aanvallen, menselijke fouten, natuurrampen, structurele mislukkingen, buitenlandse inlichtingendiensten en privacyrisico's. De controles zijn flexibel en aanpasbaar en worden geïmplementeerd als onderdeel van een organisatiebreed proces om risico's te beheersen. De controles zijn gericht op diverse vereisten die zijn afgeleid van missie- en zakelijke behoeften, wetten, uitvoeringsbesluiten, richtlijnen, voorschriften, beleid, normen en richtlijnen. Ten slotte behandelt de geconsolideerde controlecatalogus veiligheid en privacy vanuit een functionaliteitsperspectief (dwz de kracht van functies en mechanismen die door de controles worden geleverd) en vanuit een zekerheidsperspectief (dwz de mate van vertrouwen in de beveiliging of privacymogelijkheden die door de controles worden geboden) ). Het aanpakken van functionaliteit en zekerheid helpt ervoor te zorgen dat informatietechnologieproducten en de systemen die op die producten vertrouwen voldoende betrouwbaar zijn
|Toepassingsgebied=Deze standaard wordt toegepast om organisatorische activiteiten en activa, individuen, andere organisaties en de natie te beschermen tegen een uiteenlopende reeks bedreigingen en risico's, waaronder vijandige aanvallen, menselijke fouten, natuurrampen, structurele mislukkingen, buitenlandse inlichtingendiensten en privacyrisico's.
|Externe verwijzing=https://csrc.nist.gov/publications/detail/sp/800-53/rev-5/final
|Externe verwijzing=https://csrc.nist.gov/publications/detail/sp/800-53/rev-5/final
|Publicatiedatum=2021/09/23
|Publicatiedatum=2021/09/23

Versie van 12 jul 2021 18:22

Onderdeel van
Lijsten & Verwijzingen
Contact
NORA Beheer
nora@ictu.nl
Status
Naam
NIST SP 800-53 Rev. 5 2020 (Security and Privacy Controls for Information Systems and Organizations)
ID

NIST SP800-53 Rev.5 2020

Type

Standaard

Publicatiedatum
2021/09/23
Versie
5
Wijzigingsdatum


Deze publicatie biedt beveiligings- en privacy-controles voor informatiesystemen en organisaties. De controles zijn flexibel en aanpasbaar en worden geïmplementeerd als onderdeel van een organisatiebreed proces om risico's te beheersen. De controles zijn gericht op diverse vereisten die zijn afgeleid van missie- en zakelijke behoeften, wetten, uitvoeringsbesluiten, richtlijnen, voorschriften, beleid, normen en richtlijnen. Ten slotte behandelt de geconsolideerde controlecatalogus veiligheid en privacy vanuit een functionaliteitsperspectief (dat wil zeggen de kracht van functies en mechanismen die door de controles worden geleverd) en vanuit een zekerheidsperspectief (dat wil zeggen de mate van vertrouwen in de beveiliging of privacy-mogelijkheden die door de controles worden geboden). Het aanpakken van functionaliteit en zekerheid helpt ervoor te zorgen dat informatietechnologieproducten en de systemen die op die producten vertrouwen voldoende betrouwbaar zijn.



Waar toepasbaar

  • Functioneel toepassingsgebied: Deze standaard wordt toegepast om organisatorische activiteiten en activa, individuen, andere organisaties en de natie te beschermen tegen een uiteenlopende reeks bedreigingen en risico's, waaronder vijandige aanvallen, menselijke fouten, natuurrampen, structurele mislukkingen, buitenlandse inlichtingendiensten en privacyrisico's.
  • Organisatorisch werkingsgebied: Gebruikers BIO Thema-uitwerkingen

Meer informatie

Gerelateerd

NIST (National Institute of Standards and Technology)