NEN-EN-ISO/IEC 27040:2016 (Storage security)

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderdeel van
Lijsten & Verwijzingen
Contact
NORA Beheer
nora@ictu.nl
Status
Naam
NEN-EN-ISO/IEC 27040:2016 (Storage security)
ID

NEN-EN-ISO/IEC 27040:2016

Type

Standaard

Publicatiedatum
2016/09/01
Versie
2016
Wijzigingsdatum


Opslagbeveiliging is van toepassing op de bescherming (beveiliging) van informatie waar deze is opgeslagen en op de beveiliging van de informatie die wordt overgedragen via de communicatieverbindingen die verband houden met opslag.


Opslagbeveiliging omvat de beveiliging van apparaten en media, de beveiliging van beheeractiviteiten met betrekking tot de apparaten en media, de beveiliging van applicaties en diensten, en beveiliging die relevant is voor eindgebruikers tijdens de levensduur van apparaten en media en na het einde van het gebruik.


Opslagbeveiliging is relevant voor iedereen die betrokken is bij het bezitten, exploiteren of gebruiken van apparaten, media en netwerken voor gegevensopslag. Dit omvat senior managers, verkrijgers van opslagproducten en -diensten en andere niet-technische managers of gebruikers, naast managers en beheerders die specifieke verantwoordelijkheden hebben voor informatiebeveiliging of opslagbeveiliging, opslagbeheer, of die verantwoordelijk zijn voor de algehele beveiliging van een organisatie ontwikkeling van programma's en veiligheidsbeleid. Het is ook relevant voor iedereen die betrokken is bij de planning, het ontwerp en de implementatie van de architecturale aspecten van de beveiliging van opslagnetwerken.

De volledige titel van deze standaard is NEN-EN-ISO/IEC 27040:2016 Information technology - Security techniques - Storage security. Dit document is een vervanging voor NEN-ISO/IEC 27040:2015.Waar toepasbaar

  • Functioneel toepassingsgebied: NEN-EN-ISO/IEC 27040 biedt gedetailleerde technische richtlijnen over hoe organisaties een passend niveau van risicobeperking kunnen definiëren door gebruik te maken van een beproefde en consistente benadering van de planning, het ontwerp, de documentatie en de implementatie van gegevensopslagbeveiliging. Deze internationale norm geeft een overzicht van opslagbeveiligingsconcepten en gerelateerde definities. Het bevat richtlijnen over de bedreigings-, ontwerp- en controleaspecten die verband houden met typische opslagscenario's en opslagtechnologiegebieden. Daarnaast bevat het verwijzingen naar andere internationale normen en technische rapporten die betrekking hebben op bestaande praktijken en technieken die kunnen worden toegepast op opslagbeveiliging.
  • Organisatorisch werkingsgebied: Gebruikers BIO Thema-uitwerkingen.

Meer informatie

Als in wet- en regelgeving dwingend wordt verwezen naar Nationale normen (NEN normen), dan zijn deze normen vrij beschikbaar. Dit houdt in dat de normgebruiker niet voor de norm hoeft te betalen om deze te kunnen inzien. De ministeries betalen hiervoor jaarlijks een bedrag aan NEN, want het auteursrecht op de normen blijft bij NEN.
Zie verder NEN Connect: Vrij Beschikbare Normen

Gerelateerd

ISO (International Organization for Standardization), IEC (International Electrotechnical Commission), NEN (Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut)