PURA (Publieke gezondheid Referentie Architectuur)

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


Logo NORA Familie

PURA maakt deel uit van de NORA Familie.
Versie: 1.1
Publicatiedatum: 2013/11/14

Beheerder: GGD GHOR Nederland
Contactpersoon: Sergio Richardson
sergio.richardson@denhaag.nl


Beschrijving

PURA biedt een gedeelde basis om samen te bouwen aan een vraaggerichte informatievoorziening binnen de Publieke Gezondheid. Het geeft inzicht in: de taakgebieden van een GGD die toegevoegde waarde leveren aan de omgeving en intern aan de onderdelen van de GGD zelf, de bedrijfsprocessen en hoe de taakgebieden worden gerealiseerd en het applicatielandschap ter ondersteuning van processen.

Het werken met een referentie architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. voor de publieke gezondheid geeft eenheid en ordent op een transparante en uniforme wijze haar informatievoorziening om uiteindelijk integrale en vraaggestuurde informatie aan te bieden aan haar klanten, medewerkers, leveranciers en partners.

Op 15 april 2014 heeft de Raad van Directeuren Publieke Gezondheid unaniem vastgesteld als standaard voor de informatievoorziening in de publieke gezondheid. Versie 1.1. is vastgesteld in mei 2016.

In september 2016 is vanuit de GHOR, een katern geschreven die aangeeft welke elementen van de PURA en de VeRa (Veiligheidsregios Referentie Architectuur) voor de GHOR relevant zijn. Dit katern is hiermee een brug tussen de beide architecturen.

Documentatie

PURA 1.1

GHOR Architectuurkatern Verbinding tussen VeRa en PURA

Contact

Sergio Richardson sergio.richardson@denhaag.nl

Afbakening en raakvlakken

Werkingsgebied: Publieke gezondheid (GGD'en)

Relevant binnen

Domein Overheid bestuur en koninkrijk, Domein Gezondheid en zorg,

Gerelateerd aan:

GEMMA (Gemeentelijke ModelArchitectuur), VeRa (Veiligheidsregios Referentie Architectuur) VeRa (Veiligheidsregios Referentie Architectuur), ZiRA (Ziekenhuis Referentie Architectuur)

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen