Verhouding tussen Dienstverlening en Basisconcept & Visie op Dienstverlening
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
NB: Deze pagina maakt deel uit van de Historie van de NORA en kan verouderde informatie bevatten!'
Er is informatie uit deze pagina opgenomen in Relevante beleidskaders dienstverlening
- Onderdeel van
- Thema's
- Contact
- Pieter Hoekstra
- pieter.hoekstra@suparel.com
- Status
- Concept
- Nieuwe versie 14-6-2024
- Versietoelichting
- Redactie
NB: deze tekst maakte deel uit van de eerdere versie van het Basisconcept van Dienstverlening toen dit nog het Dienstverleningsconcept heette. De tekst heeft waarde, maar moet nog een definitieve plek krijgen in nieuwere versies.
Het gaat hierbij dus om het duidelijk maken van de dienstverlening van de Nederlandse overheid:
- Wat in NL is afgesproken over (de toekomst van) de dienstverlening van de overheid in onze samenleving. Dat is de Visie op Dienstverlening. Het is strategisch van aard en geeft richting. Dit beoogt dat de overheid de goede dingen doet, in termen van maatschappelijke effecten ('outcome').
- Wat de structuur is die achter de dienstverlening van de overheid schuil gaat. Dat is het Basisconcept van Dienstverlening. Het is tactisch van aard en gaat over de inrichting. Dit beoogt dat de overheid het vermogen heeft (de capability) om de dienstverlening te bepalen, uit te voeren, bij te sturen en continu te verbeteren.
- Hoe de dienstverlening feitelijk wordt geleverd en door burgers en bedrijven wordt ervaren. Dat is de Dienstverlening zelf. Het is operationeel van aard en gaat over de verrichting. Dit beoogt dat de overheid de dingen goed doet, in termen van verwachte kwaliteit en efficiëntie (“output”).