Triple A (werken onder architectuur in het mbo) & architectuurscan / architectuurbacklog bij ROSA en DERA

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken


NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersdag 6 juni 2019
Ronde 2 (15.00-16.00 uur)
Alle rondes
logo NORA Gebruikersdag, de teksten NORA (blauw), Gebruikersdag (paars) en Nederlandse Overheid Referentie Architectuur (lichtblauw), voor een takje met daaraan puzzelstukjes in blauw en paars
Onderdeel van de NORA Gebruikersdag 6 juni 2019,

Track 2 Werken met (referentie)architectuur.

* opening 13.00 uur
* paneldiscussie 16.15 uur
* netwerkborrel 17.00 uur

Locatie: ministerie van OCW, Rijnstraat 50 Den Haag.
Aanmelden: via pleio (tot vr 31 mei).

Bijeenkomst op donderdag 6 juni 2019, 15:00 - 16:00, locatie: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Adres: Rijnstraat 50, 2515 XP Den Haag.
Doel: Een kijkje in de keuken geven van de referentiearchitecturen, onder andere binnen de domeinen van OCW, ter inspiratie en om van elkaar te leren.
Doelgroep: Iedereen van binnen en buiten de onderwijssector die betrokken is of wil zijn bij het opbouwen, doorontwikkelen en beheren van referentiearchitectuur.
Aanmelden: Via Pleio (het is niet nodig een Pleio-account aan te maken om je in te schrijven).Het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland bestaat uit grote en kleine scholen, die een breed scala aan opleidingen aanbieden op verschillende niveau's. Jacob Hop van saMBO-ICT, een zelfstandige organisatie van en voor de mbo-instellingen, legt uit hoe zij samenwerken onder de gezamenlijke architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. Triple A. Wat is voor de scholen het belang om onder architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen. te werken en hoe hebben zij de samenwerking opgepakt?

In het tweede halfuur zoomen we wat verder uit en kijken naar de manier van werken die is ontwikkeld binnen de overkoepelende referentiearchitectuur ROSA en vervolgens is doorgegeven aan het nieuwe 'zusje' binnen het ministerie: de DERA (Digitale Erfgoed Referentie Architectuur). Remco de Boer, die bij beide architecturen betrokken is, legt uit hoe zij werken met een architectuurbacklog en wat zij verstaan onder een architectuurscan.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen