Themasessie Privacy by Design

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
NB: Deze themasessie is onderdeel van het inhoudelijk programma rondom de NORA Gebruikersraad van 14 november 2017 (Uitnodiging (PDF, 550 kB)). De Themasessies Digitale Authenticatie en identificatie, Privacy by Design en Digitale Mobiliteit vinden gelijktijdig plaats in verschillende zaaltjes. Na afloop van deze sessies worden de nieuwste ontwikkelingen van de NORA gepresenteerd. Gelijktijdig vergaderen de leden van de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Gebruikersraad. We sluiten om 17.00 uur af met een borrel voor alle deelnemers van deze dag.
Bijeenkomst op dinsdag 14 november 2017, 13.20-15.45 uur, locatie: ICTU, vergaderzaal eerste verdieping.
Doel: kennisdelen en kennisbehoefte inventariseren voor de doorontwikkeling van het thema Privacy.
Doelgroep: architecten in de publieke sector


Aanmelden: nora@ictu.nl
Contactpersoon: Rianne Bennink
Bijna elke architect komt in zijn werk vraagstukken tegen die raken aan Privacy. Met de implementatie van de AVG neemt dat alleen maar toe en hoort Privacy by Design in de gereedschapskist van iedere architect. Dat is snel gezegd, maar hoe ga je het borgen van Privacy inbouwen in je architectuurEen beschrijving van een complex geheel, en van de principes die van toepassing zijn op de ontwikkeling van het geheel en zijn onderdelen., hoe neem je dat aspect mee in de complexiteit waar we vaak middenin zitten? Waar begin je dan?

In deze sessie delen experts hun ervaring en kennis met de deelnemende architecten. Daarbij willen we ook graag weten aan welke kennis en tools jullie precies behoefte hebben: zo kunnen we de kennis van CIP (Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming) en uit de domeinen integreren in een helder en overzichtelijk NORA-thema Privacy. De Privacy Baseline en de NORANederlandse Overheid ReferentieArchitectuur Principes moeten straks een samenhangend en generiek kader vormen van abstracte principes tot concrete maatregelen. Daarvoor hebben we input nodig van architecten uit verschillende domeinen.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Hulpmiddelen