Domein Bouwen wonen en leefomgeving: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
(extra pagename)
(afbeelding toegevoegd en beschreven)
Regel 1: Regel 1:
[[Afbeelding:{{PAGENAME}}.png|right|thumb|350px|alt=Samengesteld icoon {{PAGENAME}}. Bestaat uit Woord Belastingen (rechts) met vier iconen uit de huisstijl Rijksoverheid: envelop door brievenbus, stapeltje munten, beurs met euroteken en percentageteken met muntstukken in plaats van rondjes. |{{PAGENAME}}.]]
+
[[Afbeelding:{{PAGENAME}}.png|right|thumb|350px|alt=Samengesteld icoon {{PAGENAME}}. Bestaat uit Woord(en) {{PAGENAME}} (rechts) met vier iconen uit de huisstijl Rijksoverheid: huis met silhouette persoon er in, traplift, prop papier en bordje te huur. |{{PAGENAME}}.]]
 
==Weergave vijf lagen in {{PAGENAME}}==
 
==Weergave vijf lagen in {{PAGENAME}}==
 
[[Vijflaagsmodel]] toegepast voor het domein.
 
[[Vijflaagsmodel]] toegepast voor het domein.

Versie van 19 jan 2016 om 15:16

Samengesteld icoon Domein Bouwen wonen en leefomgeving. Bestaat uit Woord(en) Domein Bouwen wonen en leefomgeving (rechts) met vier iconen uit de huisstijl Rijksoverheid: huis met silhouette persoon er in, traplift, prop papier en bordje te huur.
Domein Bouwen wonen en leefomgeving.

Weergave vijf lagen in Domein Bouwen wonen en leefomgeving[bewerken]

Vijflaagsmodel toegepast voor het domein.

Laag 1: Grondslagenlaag[bewerken]

Deze laag bevat alle wet- en regelgeving die van toepassing kan zijn op onze vraagstukken en projecten.

Laag 2: Organisatorische laag[bewerken]

Deze laag bevat alle producten en diensten van de overheid en de processen en organisaties die hierbij betrokken zijn. Hieronder valt ook de manier waarop binnen de eigen organisatie producten en diensten geproduceerd worden, zoals bijvoorbeeld Zaakgericht Werken.

Laag 3: Informatielaag[bewerken]

Een belangrijke basis voor samenwerking, is het delen van taal en begrippen (woorden), zodat we elkaar kunnen begrijpen en voor het uitwisselen en (her)gebruiken van elkanders informatie. Er is (nog) geen uitputtend overzicht beschikbaar van de informatie en gegevens die voor de informatiehuishouding van de overheid relevant zijn. Doorgaans wordt voor elk systeem, organisatie of domein, een afzonderlijk gegevenswoordenboek en/of gegevensmodel gehanteerd.

Laag 4: Applicatielaag[bewerken]

Binnen deze laag vallen registers en softwarematige functies.

Laag 5: Netwerklaag[bewerken]

Binnen deze laag vallen de netwerken, middle ware, knooppunten en infrastructuur die nodig is om systemen te hosten en gegevens tussen die systemen uit te wisselen. We willen architecten ondersteunen met het vinden van antwoorden op vragen als: Kan de informatieuitwisseling via het openbare internet? Of moet het via (semi-)besloten netwerken of zelfs via een netwerk dat in eigen beheer is? En welke standaarden zijn dan van toepassing?

Alle architectuuraspecten die raken aan het domein[bewerken]

Hier komt een automatisch gegenereerde lijst met alle pagina's in de wiki die als semantische eigenschap dit domein hebben, maar niet gebonden zijn aan lagen.