Beveiligen van de verwerking van persoonsgegevens

Uit NORA Online
ISOR:Beveiligen van de verwerking van persoonsgegevens
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo ISOR themaprincipes (vier hangsloten die in elkaar geklikt zitten met tekst ISOR Privacyprincipe)

Verwante principes

Privacy Uitvoering: het uitvoeringsdomein
de Privacy Baseline
Alle Normenkaders
Alle Privacyprincipes
Alle Normen
Beveiligingsaspecten
Invalshoeken
ISOR

Informatiebeveiliging is het geheel van preventieve, detectieve, repressieve en correctieve maatregelen, alsmede procedures en processen om eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel (passend), vooraf bepaald niveau te beperken. De maatregelen zijn gebaseerd op een risicoanalyse en wettelijke verplichtingen (waaronder - in het geval van persoonsgegevens - ook de AVG).


Criterium

De verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker treffen technische en organisatorische maatregelen voor verwerking van persoonsgegevens op een passend beveiligingsniveauAVG Art. 32.

Doelstelling

Het doel van 'beveiligen van de verwerking van persoonsgegevens' is persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, onbeschikbaarheid, corruptie en enige vorm van onrechtmatige of onnodige verzameling en (verdere) verwerking.

Risico

Het ongewenst openbaar worden, manipulatie, misbruik en niet beschikbaar zijn van gegevens.

Indeling binnen ISOR

Dit privacyprincipe:

ℹ️(Klik om uitleg open/dicht te klappen)

De ISOR-wiki bevat normenkaders waarin beveiligings- en privacyprincipes zijn beschreven. Deze themaprincipes zijn conform de SIVA-methodiek ingedeeld in drie aspecten:Beleid, Uitvoering of Control. Daarnaast zijn ze geordend in invalshoeken: Intentie, Functie, Gedrag, Structuur.

Grondslag

De grondslag voor dit principe is AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Art. 32UAVG (Uitvoeringswet AVG) MvT § 5.2.4

Onderliggende normen

IDConformiteitsindicatorStelling
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]
[[{{{Pagina}}}|{{{ID}}}]]