Nieuws & Agenda: verschil tussen versies

Uit NORA Online
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(RSS streams verduidelijkt)
(actueel en rss feed zoekt ook op hoofdpag=ja)
Regel 3: Regel 3:
Je kunt je ook abonneren op updates van NORA via RSS.
Je kunt je ook abonneren op updates van NORA via RSS.
<div class="selectielijst">
<div class="selectielijst">
* {{#ask:[[Categorie:Nieuws]]
* {{#ask:[[Categorie:Nieuws]][[hoofdpag::ja]]


|searchlabel=Nieuws RSS
|searchlabel=Nieuws RSS
Regel 31: Regel 31:
==Updates==
==Updates==
__NOTOC__
__NOTOC__
{{#ask: [[Categorie:Nieuws]]
{{#ask: [[Categorie:Nieuws]][[hoofdpag::ja]]
| ?Publicatiedatum
| ?Publicatiedatum
| ?Beschrijving
| ?Beschrijving

Versie van 27 mrt 2018 13:40

Op deze pagina staan alle recente updates over NORA en de komende bijeenkomsten. Een exacte lijst van toegevoegde of veranderde pagina's in de wiki? Kijk bij Recente wijzigingen.

Je kunt je ook abonneren op updates van NORA via RSS.

Updates[bewerken]

Toetsing opgehaalde behoeften NORA Redesign[bewerken]

30 april 2024 - De afgelopen maanden hebben we met behulp van diverse onderzoeken achterhaald welke behoeften er leven voor een gebruiksvriendelijk NORA Online. Deze behoeften hebben we geanalyseerd, gestructureerd en in 1 overzicht gezet. Het gaat om behoeften van nieuwe bezoekers, terugkerende bezoekers, accounthouders/inhoudelijk eigenaren en hergebruikers (voor een eigen architectuur).

Om te toetsen of we de juiste behoeften in het vizier hebben en of we nog dingen missen, hebben we een enquête opgesteld. Deze is uitgestuurd naar mensen die in de verschillende doelgroepen vallen.

Heb jij de enquête niet ontvangen, maar wil je ons graag helpen bij ons toetsingsonderzoek? Dat kan.

Voor nieuwe en terugkerende bezoekers hebben we een enquête opgesteld met daarin 7 vragen. Het kost gemiddeld 5 minuten om deze in te vullen.

Ben je een accounthouder of inhoudelijk eigenaar, dan telt de enquête 11 vragen en duurt ongeveer 7 minuten.

De deadline voor beide enquêtes is vrijdag 10 mei, 20.00 uur.


Geef je organisatie op voor de NORA Meeloopdagen[bewerken]

29 april 2024 - Wil jij gluren bij de buren? Benieuwd hoe architecten van andere organisaties kijken naar jouw organisatie en manier van werken? Of zij zelf ook te maken hebben met de vraagstukken waar jij tegenaan loopt? En hoe jouw organisatie daarvan kan leren? Geef jouw organisatie dan op voor de Meeloopdagen NORA Familie!

Zoals aangekondigd tijdens de NORA Gebruikersraad van begin april, organiseert NORA in oktober 2024 voor de eerste keer de NORA Meeloopdagen. Tijdens een Meeloopdag loopt de architect van de ene organisatie letterlijk een dag(deel) mee met een collega uit een andere organisatie en vice versa. De Meeloopdagen zijn bedoeld voor architecten die bij de overheid werken en nieuwsgierig zijn naar hoe er bij een andere organisatie wordt gewerkt. Het doel is ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Ook kunnen er mooie samenwerkingen ontstaan.

Is jouw organisatie bereid iemand voor een bezoek van een dag te ontvangen en mee te laten lopen tijdens afspraken en dagelijkse werkzaamheden? Geef je dan op! Mail de naam van je organisatie / afdeling naar NORA. Wij publiceren de namen van de meewerkende organisaties op NORA Online. Ook berichten we hierover op social media en in bijeenkomsten. Architecten die het leuk vinden een kijkje in jouw keuken te nemen, kunnen NORA dan laten weten waar ze graag eens langs willen komen. Wij brengen jullie dan met elkaar in contact.

Wil je je organisatie opgeven of heb je nog vragen? Mail dan naar nora@ictu.nl


Demodagen NORA Redesign[bewerken]

29 april 2024 - Een van de speerpunten van NORA in 2024 is het redesign van NORA Online. Hoewel NORA Online wordt gewaardeerd voor wat er allemaal in staat, is de vindbaarheid en navigatie wel voor verbetering vatbaar. Ook moeten we rekening houden met wat er vanuit wetgeving op ons afkomt aan toegankelijkheidseisen. We vinden het belangrijk onze ideeën en dilemma’s hierover voor te leggen aan onze gebruikers. Voor jullie doen we het tenslotte!

Daarom organiseren we in de maanden mei, juni, juli en augustus een demodag. Net als bij een sprintreview laten we zien wat de stand van zaken is en leggen we jullie voor waar we tegenaan lopen. Ook het uiteindelijke concept voor het nieuwe uiterlijk leggen we graag aan jullie voor.

Wil jij meekijken in dit proces en (digitaal) aanwezig zijn tijdens de demodagen? Laat het ons weten via nora@ictu.nl en ontvang een uitnodiging!


NORA-wiki update voltooid[bewerken]

17 april 2024 - Beste NORA-wiki gebruiker,

De NORA-wiki is geüpdatet. Sinds dinsdag 16 april draait de NORA-wiki op de laatste long-term support (LTS) versie van MediaWiki. Om precies te zijn gaat het om versie 1.39.7. Voor meer informatie over de software kun je kijken op Softwareversie.

Met vriendelijke groet,

Remco Overvelde ~ Technisch consultant NORA Beheer


NORA-wiki tijdelijk op alleen-lezen (15-04 tot 16-04)[bewerken]

10 april 2024 - Beste NORA-wiki gebruiker,

De NORA-wiki wordt voorzien van de laatste versie van MediaWiki. Om de update probleemloos te laten verlopen moet de NORA-wiki tijdelijk op 'alleen-lezen' gezet worden. Dit betekent dat de wiki wel beschikbaar is voor het inzien van informatie, maar dat schrijfacties niet mogelijk zijn. Gebruikers kunnen in die tijd dus geen wijzigingen doorvoeren.

Op 15 april a.s. om 18:00u wordt de wiki op 'alleen-lezen' gezet, waarna de wiki op 16 april om 8:00u weer volledig gebruikt kan worden.

Alvast dank voor jullie begrip.


Met vriendelijke groet,

Remco Overvelde ~ Technisch consultant NORA Beheer


BLOG Expertgroep Dienstverlening: het spanningsveld en wat doen we fout?[bewerken]

8 april 2024 - Door: Pieter Hoekstra, voorzitter Expertgroep Dienstverlening

De Expertgroep Dienstverlening wil graag een brug slaan tussen de systeemwereld (de architect) en de leefwereld van de publieke dienstverlener, de ambtenaar en de bestuurder. Ons doel is om je bewust te maken van de vertaling die nodig is vanuit de systeemwereld naar de leefwereld. Hierdoor kunnen architecten de juiste vragen leren stellen, zodat de leefwereld zich bewust wordt van de principes die nodig zijn om diensten steeds beter te ontwerpen en te managen.

We moeten eerlijk zijn: we doen het niet altijd goed. Als NORA, architecten of systeemdenkers spreken we vaak de leefwereld toe vanuit onze eigen principes. Maar wat als die taal niet past bij de burger of de ambtenaar?

Onlangs hoorde ik buiten NORA een interessante observatie: aan de ene kant hebben we de systeemwereldbenadering, gericht op beheersoptiek. Aan de andere kant hebben we de leefwereldbenadering, die centraal staat bij het ontwerp en de vormgeving van diensten. Het spanningsveld bevindt zich vooral op het vlak van dienstverlening, waarbij het interactiemoment tussen individu vanuit de leefwereld en de overheid plaatsvindt. Hierbij verdedigt de ambtenaar zich vaak met regels uit de systeemwereld.

De Weegschaal

Laten we dit beeld van een weegschaal gebruiken. Aan de ene kant hebben we de systeemwereld, met zijn formele regels en hiërarchie. Aan de andere kant hebben we de leefwereld, waarin sociale interacties, persoonlijke ervaringen en betekenisgeving plaatsvinden. De kunst is om deze twee werelden in evenwicht te houden. Als we te ver doorslaan naar de systeemwereld, verliezen we de menselijke maat en vervreemden we mensen van de besluitvorming. Als we te veel focussen op de leefwereld, kunnen systemen inefficiënt worden en ontstaat er chaos.

Streven naar Evenwicht

Het is van groot belang om te streven naar een gezonde balans tussen de systeemwereld en de leefwereld. Dit voorkomt vervreemding en zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen bij de systemen die hun dagelijks leven beïnvloeden. Als Expertgroep Dienstverlening binnen NORA willen we samen met jou werken aan deze verbinding. Laten we de taal van beide werelden spreken, zodat we diensten kunnen ontwerpen en managen die écht aansluiten bij de behoeften van de burger en de ambtenaar. (Met dank aan Maike Klip voor haar onderzoek en onderstaand model).

de afbeelding toont het model van Maike Klip en geeft een viervlaks verdeling aan. Links onderaan: Zittende macht geeft samen met volksvertegenwoordigers vorm aan hun visie op de samenleving. Linksbovenaan: Deze visie wordt vervolgens vertaald naar wetten, beleid. Rechtsboven staat dat het beleid uitvoeren dienstverlening is door de ambtenaar. Rechtsonderaan: Mensen ervaren geen beleid, ze ervaren diensten. Op de horizontale as staat links het woord collectief en recht het woord individu. Op de verticale as staan bovenaan het woord systeemwereld en onderaan het woord leefwereld. In elk vak staan zakelijk tekeningen ter illustratie


Nieuwe architectuurprincipes en Engelse vertaling voor ZIRA[bewerken]

8 april 2024 - .

ZiRA architectuurprincipes vernieuwd

De Ziekenhuis Referentie Architectuur (ZiRA) heeft 12 nieuwe architectuurprincipes en een nieuw metamodel gepubliceerd. De principes zijn vereenvoudigd en de samenhang met drijfveren en doelen is verduidelijkt. De werkgroep Principes namens de ZiRA-kerngroep: “Hiermee willen wij je als gebruiker dwingen duidelijk te maken waarom je wat wil en hoe je je doelen richting geeft.”

De nieuwe ZiRA architectuurprincipes zijn: waardevol, veilig en vertrouwd, duurzaam, continu, mens centraal, samen, gestandaardiseerd,flexibel, eenvoudig, onder eigenaarschap, datagedreven en innovatief.

ZiRA nu ook beschikbaar in het Engels

In nauwe samenwerking met Nictiz en de ZiRA-kerngroep heeft The Open Group onlangs het laatste deel van de Engelse vertaling van de ZiRA afgerond. De Engelstalige publicatie biedt buitenlandse ziekenhuizen de gelegenheid om de ZiRA-modellen te gebruiken voor de inrichting van hun eigen informatievoorziening. Maar het geeft ook handvatten voor internationale afstemming en samenhang in Europese en internationale programma’s. Kennisdeling van de Nederlandse ziekenhuisorganisatie en -architectuur met andere landen wordt zo een stuk makkelijker.

Nu beschikbaar in het Engels:


Impact WOO op waterschappen uitgewerkt door WILMA[bewerken]

8 april 2024 - Met de komst van de Wet Open Overheid moeten overheidsorganisaties proactief bepaalde stukken publiceren via de Digitale Infrastructuur Wet Open Overheid (DiWoo). Wat betekent dit voor de architectuur van een waterschap?

De WiLMA heeft dit samen met architectuurcollega's van de VNG en het IPO uitgewerkt in de pagina Wet Open Overheid van de WiLMA.


Redesign noraonline.nl[bewerken]

8 april 2024 - De lente is begonnen en er waait een wind van vernieuwing door de NORA Familie. Een van de speerpunten blijkt de vindbaarheid en gebruikersvriendelijkheid van de websites te zijn, waar ook bij ‘moedertje NORA’ wel het een en ander op af te dingen valt. In navolging van o.a. WILMA, GEMMA, CORA/VERA en VeRa gaan we dit jaar dan ook serieus werk maken van een redesign van noraonline.

In de NORA Gebruikersraad van april presenteren we de eerste plannen, die gevoed zijn door de gebruikersonderzoeken die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Maar dat is niet genoeg: in de uitwerking, het ontwerp en de uitvoering van de redesign hebben we jullie feedback nodig om te zorgen dat veranderingen ook echt verbeteringen blijken en de belangen van verschillende gebruikersgroepen netjes worden afgewogen.

We gaan de komende maanden regelmatig specifieke groepen gebruikers benaderen, zoals mensen met een account op noraonline, beheerders van architecturen en expertgroepen. Om input te vragen, een aanname te toetsen, of een demonstratie te geven van een deeloplossing die we overwegen.

Wil jij hier ook bij betrokken zijn? Neem dan contact met ons op via nora@ictu.nl

Daarnaast zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen, inclusief de dilemma’s en uitdagingen die we tegenkomen.


Terugblik op Open Huis van de Architectuur maart 2024[bewerken]

8 april 2024 - Dinsdag 5 maart was het 4e Open Huis van de Architectuur. Een dag waarop NORA de deur open zet voor architecten vanuit de gehele overheid om elkaar te ontmoeten, samen te werken en kennis uit te wisselen.

De belangstelling bleek dit keer groot, vooral voor de kennissessie over metadata. 18 mensen waren ’s ochtends al aanwezig op de gedeelde werkplekken. Na een gezamenlijke lunch met 31 mensen startte de kennissessie waar 81 mensen bij aanwezig waren (35 fysiek en 46 online).

Sprekers waren Arjen Santema (Expertgroep Gegevensmanagement; Kadaster), André van Brussel (Federatief Datastelsel; ICTU), Marco Aarts (Werkgroep Metadata Overheid; ICTU) en Danny Greefhorst (GDI). Na de pauze gingen we samen aan de slag met architectuurprincipes rondom metadata.

We sloten de dag af met een high tea om bij en na te praten.


Nieuwe website CORA en VERA online[bewerken]

4 april 2024 - Mooi nieuws uit de wereld van wonen: CORA (COrporatie Referentie Architectuur) en VERA (Volkshuisvesting Referentie Architectuur) hebben samen een nieuw huis gebouwd, CORA en VERA online. Het is geen versie-update van de oude wiki, maar een geheel vernieuwde website. Komt het je bekend voor? Dat kan, ze haalden hun inspiratie bij familieleden als de GEMMA, WILMA, HORA en ZIRA.

Het CORA-kernteam en het VERA-architectuurteam hebben daarbij veel aandacht besteed aan de vernieuwde menustructuur en indeling. Hierdoor is het materiaal makkelijker te vinden en ook de styling is gemoderniseerd.

De nieuwe omgeving is ook het startpunt om CORA en VERA inhoudelijk te gaan uitlijnen. Corponet (CORA) en Aedes Datastandaarden (VERA) hebben de eerste stappen daartoe inmiddels gezet en verwachten in de loop van het jaar de resultaten te publiceren op CORA en VERA online.


GEMMA softwarecatalogus scoort 6,9 op tevredenheid[bewerken]

4 april 2024 - In december 2023 is er een tevredenheidsonderzoek gedaan onder de gemeentelijke gebruikers van de GEMMA Softwarecatalogus. De deelnemende gemeenten en samenwerkingen gaven de catalogus gemiddeld een 6.9.

De GEMMA Softwarecatalogus bevat een overzicht van het huidige en toekomstige softwareaanbod van aangemelde ICT-leveranciers. Alle applicaties worden geregistreerd onder een referentiecomponent. Gemeenten kunnen hun applicatielandschap invoeren en zo kennis en informatie uitwisselen en gebruikte software vergelijken met andere gemeenten. Deze informatie is vertrouwelijk en alleen zichtbaar voor deelnemende gemeenten.


VeRA start update referentiearchitectuur[bewerken]

4 april 2024 - De VeRA (Veiligheidsregio’s Referentie Architectuur) staat op het punt om een update te ondergaan. De website wordt vernieuwd en zal meer praktisch toepasbaar worden gemaakt. Het doel is om informatie over VeRA gemakkelijk vindbaar te maken. Gebruikers hebben snel toegang tot relevante bronnen en documentatie.


NBility versie 2.2 nu beschikbaar[bewerken]

4 april 2024 - Het NBility referentiemodel, dat het makkelijker maakt voor netbeheerders en andere dienstverleners om samen te werken aan de energietransitie, is vernieuwd. Versie 2.2 werkt capabilities volledig uit tot op niveau 3, zowel de primaire (core) capabilities van de netbeheerders als de richtinggevende en ondersteunende (Enterprise) capabilities. Daar hoort ook bij dat de bestuurde business objecten bepaald en gedefinieerd zijn.

Een andere belangrijke uitbreiding van het model is het koppelen van de primaire waardestromen aan capabilities tot op niveau 3. Je kunt zo zien welke capabilities per waardestroom relevant zijn. Ook is de indeling van de waardestromen beter onderbouwd en zijn in het capability model zelf nog een paar verbeteringen doorgevoerd.


OPROEP – doe mee met het onderzoek naar het DNA van de NORA Familie[bewerken]

4 april 2024 - We willen graag weten hoe diverse onderdelen van de NORA worden hergebruikt door de verschillende familieleden. Het doel is om zicht te houden op de informatie die er voor jullie het meeste toe doet èn om uit te zoeken hoe we die informatie samen, in “co-beheer”, actueel kunnen houden.

Er zijn maar liefst 55 beheerders van overheidsarchitecturen aangeschreven om mee te doen naar dit korte, maar breed uitgezette onderzoek.

Heb je geen vragenlijst ontvangen en ben je wel beheerder van een overheidsarchitectuur? Stuur dan even een berichtje naar nora@ictu.nl.

Heb je wel een vragenlijst ontvangen? Vul die dan alsjeblieft in en stuur hem z.s.m. naar ons toe, zodat we de uitkomsten kunnen delen in de NORA Gebruikersraad op 9 april.


Nieuwe gezichten bij NORA Beheer[bewerken]

2 april 2024 - Het kleine team van NORA Beheer & Doorontwikkeling kent twee nieuwe gezichten, al voelen ze eigenlijk al heel bekend. Gerben Wulff, die ons al eerder hielp in de implementatie van de nieuwe bindende architectuurafspraken, werkt sinds december 2023 weer aan een paar opdrachten voor NORA. Zo heeft hij gewerkt aan het opnemen van de hoofdlijnen van EU-architectuur in de NORA, helpt hij bij de redactie van een aantal thema’s en onderwerpen en zal hij als projectleider optreden in de Redesign van de noraonline.

Remco Overvelde zal de komende tijd een aantal taken op zich nemen, als vervanger van Joris Dirks zolang dat nodig blijkt. Remco deed als student onderzoek naar de samenhang van de Nederlandse overheidsarchitecturen binnen de Nederlandse publieke sector en ook hem kenden we dus al een beetje. We zoeken nog naar een geschikte manier om zijn resultaten te delen met de NORA Familie (losse kennissessie of onderdeel van Open Huis van de Architectuur). Voorlopig zal hij vooral zijn kennis over de achterkant van semantische wiki’s inzetten en uitbreiden als beheerder van het NORA Kennismodel, aanspreekpunt voor koppelingen van de wiki met andere bronnen, overerving et cetera.


Nieuwe vaste voorzitter voor Expertgroep Gegevensmanagement[bewerken]

2 april 2024 - De Expertgroep Gegevensmanagement heeft weer een vaste voorzitter: Arjen Santema (Kadaster). Hij zal de vergaderingen voorbereiden, maar ook als vertegenwoordiger van de expertgroep optreden binnen en buiten de NORA Familie. We wensen hem veel succes!

De Expertgroep werkt op dit moment aan een samenhangende visie op gegevensmanagement en een plan om op basis daarvan de onderwerpen en bijbehorende concrete producten voor de komende 1,5 jaar te inventariseren. In de volgende nieuwsbrief van de NORA Familie en op noraonline.nl zullen we daar meer over delen.


Metadata onderwerp kennissessie Open Huis van de Architectuur 5 maart 2024[bewerken]

5 februari 2024 - Elk kwartaal organiseren we een Open Huis van de Architectuur bij ICTU (Den Haag, Laan van NOI).

Je kunt er samen werken, lunchen en een kennissessie bijwonen. Ter afsluiting praten we na tijdens een High Tea.

Het onderwerp voor de Kennissessie van maart is nu bekend: metadata.

We beginnen met een korte introductie van de sprekers terwijl ook het belang, betekenis en verband tussen de belangrijkste termen voorbij komen. Arjen Santema (Expertgroep Gegevensmanagement; Kadaster) schetst de grote lijn waarom we dit doen / aan welke toekomst we samen werken. André van Brussel (Federatief Datastelsel (FDS); ICTU) gaat in op wat er speelt bij het FDS en hoe dat de architect gaat raken. Marco Aarts (Werkgroep Metadata Overheid; ICTU) vertelt waaraan de ‘werkgroep metadata overheid’ het afgelopen jaar heeft gewerkt en wat er dit jaar op de planning staat. Dat betreft onder andere het inrichten van het ‘stelsel van metadata standaarden’. Danny Greefhorst (GDI) stelt dat we nu de architectuur rond metadata ontwerpen. Hoe kijk je daar vanuit je eigen context tegenaan? Vervolgens begeleidt Danny een workshop waarin we samen aan de slag gaan met architectuurprincipes rondom metadata.


Houd jij je bezig met metadata? Wil je weten wat de stand van zaken is of kennismaken met wie daar nog meer mee bezig is? Zorg dan dat je deze editie niet mist. Je kunt je opgeven via nora@ictu.nl.


Meer nieuwe bezoekers in 2023 op NORA Online![bewerken]

31 januari 2024 - Elke dag wordt gemeten wat er gebeurt op NORA Online. Dit wordt jaarlijks omgezet naar een rapportage met daarin een globaal overzicht wat er gebeurt over een jaar. Zo ook voor 2023.

In deze jaarrapportage zien we mooie ontwikkelingen ten opzichte van 2022. Zoals op het gebied van

  • aantal (unieke) bezoekers - het zijn er weer meer dan vorig jaar (+4%)
  • terugkerende bezoekers - deze blijven veel langer op NORA Online (+48%)
  • bezoekers besteden gemiddeld weer meer tijd op NORA Online (+77%)

Naast dat er meer bezoekers langer op NORA Online blijven, voeren ze ook meer acties uit, zoals

  • zoeken op NORA Online (+33%)
  • klikken op links naar andere websites (+12%)
  • het aantal unieke downloads (+11%)

De volledige rapportage staat op de pagina over het gebruik op de Wiki. Daar is nog meer te vinden, zoals de maandelijkse rapportages. Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op via nora@ictu.nl.


Oudjaarsgroet en samenvatting community in cijfers[bewerken]

28 december 2023 - Op de rand van het nieuwe jaar willen we jullie van harte bedanken voor jullie bijdragen aan de NORA Familie in 2023. Het was een mooi jaar, met 51 bijeenkomsten op de Agenda waarin expertgroepen, NORA Gebruikersraad, communities en ad hoc groepen elkaar ontmoetten en hun kennis bij elkaar legden. Hieronder een oudjaars-kaartje en samenvatting in cijfers van de community.

Gezien mijn (Marieke) 'nette' handschrift en tekenkunsten kun je wellicht niet alles lezen, dus onder de infographic staan de cijfers nog eens uitgewerkt. In de tekening staat elke ster voor een organisatie, elke stip op de rand van de kerstbal voor een bijeenkomst en elk streepje in de slinger voor een mens.

51 Bijeenkomsten in 2023

In de Agenda van NORA stonden 51 bijeenkomsten:

Deelnemers, organisaties en inschrijvers nieuwsbrief

We houden niet bij hoeveel mensen er per bijeenkomst zijn. Maar we hebben wel een lijst van vaste leden van expertgroepen, gebruikersraad en communities (NB:dit is een momentopname, een telling uit de administratie van 31 oktober):

Als je kijkt naar de organisaties waar die leden werken dan zie je een flinke diversiteit:

  • 69 organisaties zijn vertegenwoordigd in expertgroepen en Gebruikersraad (de zilveren sterren in de infographic)
  • 58 organisaties hebben één of meer beginnend overheidsarchitecten in de Community (de gouden sterren in de infographic)
  • Daarvan hebben 18 organisaties zowel één of meer beginnend architecten als één of meer leden van expertgroepen/gebruikersraad (sterren deels zilver en deels goud)
  • Dat maakt een aantal van 109 unieke organisaties die in 2023 hebben deelgenomen

Ook onze nieuwsbrief het NORA Familienieuws is nog het noemen waard:

  • Er zijn 4 edities verstuurd, plus een korte nieuwsflash
  • na elke editie stijgt het aantal abonnees, tot precies 200 op 28 december 2023!

Tot ziens in 2024

Nogmaals heel erg bedankt voor jou / jullie bijdrage, fijne jaarwisseling en we hopen je in 2024 weer te zien!