MIM toegepast op het Kernmodel Onderwijsinformatie en het Register Instellingen en Opleidingen

Uit NORA Online
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo van het subthema gegevensmanagement,de tekst Gegevensmanagement met een serie nulletjes en eentjes die op verschillende manieren zijn gegroepeerd en gearceerd. Plus in de onderhoek het logo van Data op het web, een spinneweb met nulletjes en eentjes er in en de tekst Data op het web.

Onderdeel van Gegevensmanagement.
Status: 1.0 - eerste publieke versie
Auteurs: Marcia van Oploo, Martijn van Wisse, Jacob Molenaar

Feedback pagina: jacob@jacobmolenaar.nl
De Expertgroep Gegevensmanagement heeft het onderwerp van deze pagina genoemd als onderdeel van het thema Gegevensmanagement. De pagina heeft echter op het moment nog geen vulling. Keer op een later moment terug om het resultaat te zien, of neem contact op met de trekker van dit onderdeel door in het kader rechts op het mailadres achter Feedback: te klikken.

Het Kernmodel Onderwijsinformatie en het Register Instellingen en Opleidingen

Op deze afbeelding zie je de vijf onderdelen van het MIM: begrippenmodel, conceptueel informatiemodel, logisch informatiemodel, technisch datamodel en register. Naast de onderdelen van het MIM worden de onderdelen van KOI, Herziene Kwalificatiestructuur MBO en OSO getoond waardoor je kunt zien welk van de onderdelen op welke laag van het MIM fungeert.
Op deze afbeelding wordt laten zien welke relaties het gegevenswoordenboek DUO, het RIO en het MIM met elkaar hebben. Het RIO en het MIM hebben dezelfde onderdelen, met als uitzondering dat het Begrippenmodel van het MIM bij RIO het onderdeel Conceptenboek is. Het Gegevenswoordenboek DUO bevat ook het onderdeel Conceptenboek en op de laag van het Logisch Informatiemodel (MIM) de Gegevensgroepen, gegevenstypen en enumeraties.